Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Evi ONE Kwartaalupdate

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Kwartaalupdate geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

Terugblik

De groei in de Verenigde Staten blijft positief verbazen, vooral omdat mensen zich zeker voelen van hun baan en inkomen en dus blijven consumeren. Daar komt bij dat de regering een pro-cyclisch begrotingsbeleid lijkt te voeren met een begrotingstekort van 6% terwijl het BBP met 2,5% groeit. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen in november 2024 zal daarin geen verandering komen.
Lees meer in de terugblik

Resultaten

Ondanks de bijgestelde verwachtingen rondom renteverlagingen, was het eerste kwartaal vooral gunstig voor aandelenbeleggers, met een stijging van meer dan 11% in de wereldindex voor aandelen. Als gevolg van licht oplopende rentes konden obligatiebeleggers alleen nog wat verdienen door meer risico te nemen in bedrijfsobligaties. Staatsobligaties gaven lichte verliezen. Momentum bleek de belangrijkste factor te zijn, waarbij grote bedrijven opnieuw betere rendementen behaalden dan kleinere bedrijven. Er waren ook opmerkelijke bewegingen in de grondstoffenmarkt, waarbij goud met meer dan 7% steeg en olie maar liefst 18% steeg.

Alle Evi ONE-fondsen vertoonden duidelijk positieve rendementen, waarbij fondsen met meer aandelen in de mix betere rendementen behaalden.

Kunt u langere tijd geld missen? Dan kan beleggen meer opleveren. Als u gaat beleggen, moet u wel bereid zijn risico te lopen over uw inleg. Daarnaast brengt beleggen meer kosten met zich mee dan sparen.

Robeco ONE Defensief

Het eerste kwartaal van het jaar was een sterke start voor Robeco ONE Defensief met een rendement van 2,5%, voornamelijk gedreven door positieve prestaties op de aandelenmarkten. Tijdens dit kwartaal hebben we echter ook belangrijke wijzigingen aangebracht in onze beleggingsstrategie om het potentieel voor toekomstige groei te maximaliseren en risico's te beheersen. Lees verder om meer te weten te komen over onze fondsselectie voor obligaties en aandelen, en hoe we ons hebben aangepast aan de huidige marktomstandigheden.

Lees meer over Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Neutraal heeft het jaar sterk ingezet met een rendement van 5,6%, grotendeels dankzij positieve bijdragen van de aandelenmarkten. Echter, we hebben ook strategische aanpassingen gemaakt in onze obligatie- en aandelenportefeuilles om ons aan te passen aan de huidige markttrends en toekomstige risico's te beheren.

Lees meer over Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Offensief is het jaar indrukwekkend begonnen met een rendement van 8,4%, voornamelijk aangedreven door de positieve prestaties op de aandelenmarkten. Gedurende dit kwartaal hebben we echter ook belangrijke aanpassingen aangebracht aan onze beleggingsstrategie binnen onze obligatie- en aandelenportefeuilles om ons aan te passen aan de huidige economische omstandigheden.

Lees meer over Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Duurzaam

Robeco ONE Duurzaam heeft het jaar positief afgetrapt met een rendement van 4,4%, grotendeels dankzij de sterke prestaties van de aandelenmarkten. Tijdens dit kwartaal hebben we echter ook strategische aanpassingen aangebracht in onze obligatie- en aandelenportefeuilles, met als doel het maximaliseren van duurzame rendementen en het beheren van toekomstige risico's. Ontdek hieronder meer over onze fondsselectie voor obligaties en aandelen en hoe we onze beleggingsstrategie in het afgelopen kwartaal hebben aangepast.

Lees meer over Robeco ONE Duurzaam

Interview Evi ONE Fondsmanagers Ernesto Sanichar en Arnout van Rijn

De Evi ONE-fondsen hebben mooie rendementen behaald in het eerste kwartaal. Fondsbeheerders Arnout van Rijn en Ernesto Sanichar leggen uit wat er schuilgaat achter die rendementen en vertellen waar ze nog kansen en bedreigingen zien.

Lees het interview

Vooruitblik

De macro-economische omgeving is verbeterd met een verwachting van gematigde, maar redelijke groei. Ondanks de aanhoudende inflatie lijken centrale banken bereid om de rente te verlagen. Dit vormt een gunstig klimaat voor risicovolle activa zoals aandelen en grondstoffen.

Lees meer over onze vooruitzichten

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten