Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Evi ONE Kwartaalupdate

Per 1 juli 2023 bent u als klant overgegaan naar Evi van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen. De Evi ONE Kwartaalupdate is geschreven door de beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen gedurende het afgelopen kwartaal en blikken zij vooruit. Evi van Lanschot draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze kwartaalupdate.

Terugblik

Meevallende cijfers over de Amerikaanse economie voedden in oktober bij beleggers nog de vrees dat de beleidsrente voorlopig hoog zou blijven of misschien verder zou stijgen. Op dat moment schenen de schijnwerpers nog volop op de pogingen van centrale banken om de inflatie goed onder controle te krijgen. Obligatiekoersen stonden onder druk en op aandelenmarkten vielen met name small en mid cap-aandelen hard terug. Zelfs de grote technologiebedrijven met een duidelijke link naar kunstmatige intelligentie – de zogeheten Magnificent Seven – verloren wat van hun glans. Vanaf 1 november sloeg het beursklimaat echter razendsnel om.
Lees meer in de terugblik

Resultaten

Het vooruitzicht dat centrale banken de rente in de loop van 2024 weer gaan verlagen, zorgde voor een zeer positief sentiment op aandelen- en obligatiemarkten. In veel gevallen leverde een goede positionering daardoor een extra bijdrage aan het rendement. Na een paar lastige kwartalen, betaalde de voorkeur voor factoren zoals waarde en kwaliteit zich uit.

Alle Evi ONE-fondsen stegen in het vierde kwartaal met meer dan 5%. Grondstoffen waren de enige beleggingscategorie met een negatief rendement.

Kunt u langere tijd geld missen? Dan kan beleggen meer opleveren. Als u gaat beleggen, moet u wel bereid zijn risico te lopen over uw inleg. Daarnaast brengt beleggen meer kosten met zich mee dan sparen.

Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Defensief is 2023 heel sterk afgesloten. Zowel obligatie- als aandelenmarkten profiteerden van het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente het hoogtepunt heeft bereikt.

Lees meer over Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Neutraal

Na een pas op de plaats in het derde kwartaal, heeft Robeco ONE Neutraal de stijgende lijn in de laatste maanden van 2023 overtuigend doorgezet. Zowel obligatie- als aandelenmarkten profiteerden van het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente het hoogtepunt heeft bereikt.

Lees meer over Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Offensief heeft 2023 heel goed afgesloten. Zowel obligatie- als aandelenmarkten profiteerden van het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente het hoogtepunt heeft bereikt

Lees meer over Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Duurzaam

Na een pas op de plaats in het derde kwartaal, heeft Robeco ONE Duurzaam de stijgende lijn in de laatste maanden van 2023 overtuigend doorgezet. Zowel obligatie- als aandelenmarkten profiteerden van het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente het hoogtepunt heeft bereikt.

Lees meer over Robeco ONE Duurzaam

Interview Evi ONE Fondsmanagers Ernesto Sanichar en Arnout van Rijn

De Evi ONE-fondsen hebben mooie rendementen behaald in 2023. Fondsbeheerders Arnout van Rijn en Ernesto Sanichar leggen uit wat er schuilgaat achter die rendementen en vertellen hoe ze in het nieuwe jaar positie kiezen.

Lees het interview

Vooruitblik

De mooie rendementen over 2023 wekken de indruk dat het een makkelijk jaar was voor beleggingsmarkten. Dat was uiteraard niet het geval – en 2024 wordt mogelijk nog een stukje uitdagender. Beleggers krijgen niet alleen te maken met een onzeker economisch klimaat, maar ook met toenemende politieke onzekerheid. In veel landen zitten er verkiezingen aan te komen, waarbij uiteraard de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 5 november eruit springen.

Lees meer over onze vooruitzichten

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten