Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Vooruitblik

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Kwartaalupdate geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

De macro-economische omgeving is verbeterd met een verwachting van gematigde, maar redelijke groei. Ondanks de aanhoudende inflatie lijken centrale banken bereid om de rente te verlagen. Dit vormt een gunstig klimaat voor risicovolle activa zoals aandelen en grondstoffen. Staatsobligaties zullen pas aantrekkelijke rendementen genereren als de inflatie effectief onder controle is gebracht. Hoewel de aandelenrally snel verliep en het lijkt alsof al het goede nieuws al is verwerkt, zijn er redenen om aan te nemen dat de rally zou kunnen voortduren: 1) aandelen zijn, met uitzondering van delen van de Amerikaanse aandelenmarkt, niet overgewaardeerd; 2) de rally breidt zich uit naar andere aandelenmarkten; en 3) de industriële sector lijkt het dieptepunt te hebben bereikt en de winstherzieningen in de ontwikkelde markten verbeteren. Het team van Robeco Multi Asset Solutions is van mening dat er nog steeds ruimte is voor een overweging van aandelen. We hebben aanzienlijke posities in Japan, dat de beste winstherzieningen kent en waar bedrijven hun waardering voor hun aandeelhouders tonen via dividenden en terugkoop van aandelen. Gezien de lokale ontwikkelingen hebben we ook een extra positie in de yen en zijn we negatief over Japanse staatsobligaties. Deflatie komt niet meer terug in Japan naar onze verwachting.

We blijven ook overwogen in de opkomende markten omdat we verwachten dat ook daar waarde kan worden ontsloten. Korea heeft Japan gevolgd met het “Corporate Value Up” programma. De beleidsmaatregelen van de Chinese overheid kunnen ook een belangrijke rol vervullen maar die zijn tot dusver niet overtuigend geweest.

Opkomende markten profiteren van zwakkere dollar en lage waardering

Voor het floreren van meer sectoren dan alleen technologie is een toename van economische groei nodig. We zien hier voorzichtige tekenen van, zoals de verbetering van de nieuwe ordercomponent van de wereldwijde inkoopmanagersindex. Dit zou kunnen wijzen op het einde van de cyclus van voorraadafbouw. Er zal in de komende decennia nog veel moeten worden geïnvesteerd in verduurzaming, waar veel industriële bedrijven van kunnen profiteren. Een ander positief aspect is de verbetering van de winstherzieningen voor de ontwikkelde markten, aangezien herzieningen vaak een indicatie zijn voor de prestaties. Helaas blijven de winstherzieningen voor de opkomende markten voorlopig achter. We hebben ons belang in grondstoffen vergroot om te profiteren van het dieptepunt in de productiesector. Hier zien we dat het groeitempo van het aanbod de groei van de vraag niet kan bijhouden, wat zal leiden tot hogere prijzen.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten