Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Vooruitblik

Per 1 juli 2023 bent u als klant overgegaan naar Evi van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen. De Evi ONE Kwartaalupdate is geschreven door de beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen gedurende het afgelopen kwartaal en blikken zij vooruit. Evi van Lanschot draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze kwartaalupdate.

Geduld met positie kiezen op obligatiemarkt

Wij houden er rekening mee dat de Amerikaanse economie in de komende twaalf maanden een recessie doormaakt. Als dat inderdaad gebeurt, zouden de obligatierentes nog een stukje lager moeten liggen. Toch weerstaan we de verleiding om nu al een grotere positie in te nemen in obligaties. Op de korte termijn lijkt de economie namelijk juist wat beter te draaien dan verwacht. Daar komt bij dat de inflatie minder snel daalt dan waar veel beleggers op vooruit zijn gelopen. Hierdoor kan de obligatierente de komende tijd juist wat oplopen. Als dat gebeurt, maken wij daarvan gebruik om de weging in obligaties te verhogen.

Aandelenmarkten sorteren voor op een scenario van een zachte landing van de Amerikaanse economie. In dit geval zou de inflatie onder controle komen, terwijl een recessie wordt vermeden. Aan een lage inflatie zitten echter twee kanten. Aan de ene kant is het een opmaat voor lagere rentes, die het mogelijk maakt dat waarderingen van aandelen oplopen. Aan de andere kant hebben bedrijven niet meer de mogelijkheid om via het doorberekenen van inflatie de prijzen te verhogen en de omzet op te schroeven. Voor een stijging van de winst zijn ondernemingen dus voornamelijk afhankelijk van hogere winstmarges. Dat is behoorlijk lastig en het wordt een uitdaging voor het Amerikaanse bedrijfsleven om de hooggespannen winstverwachtingen in te lossen. Wij kiezen er voorlopig voor om niet tegen de stroom in te gaan en houden vast aan een neutrale weging voor aandelen. Maar zodra het sentiment lijkt te verzwakken, zullen we de aandelenweging verlagen

Opkomende markten profiteren van zwakkere dollar en lage waardering

De Federal Reserve heeft als doelstellingen om prijzen stabiel te houden en om te streven naar maximale werkgelegenheid. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft echter alleen een inflatiedoelstelling. Door het verschil in mandaten, en met het oog op de huidige inflatieontwikkelingen, ziet het er niet naar uit dat de ECB de beleidsrente eerder verlaagt dan de Amerikaanse centrale bank. Dat kan de euro een steuntje in de rug geven. Een zwakkere dollar vormt bovendien een rugwind voor onze overweging in aandelen uit opkomende markten, die overigens ten koste gaat van aandelen uit de ontwikkelde markten. Overigens spreekt ook een heel aantrekkelijke waardering in het voordeel van aandelen uit opkomende markten.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten