Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Neutraal is het jaar goed begonnen met een rendement van 5,6%. Met name aandelenmarkten droegen positief bij aan het resultaat.

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Kwartaalupdate geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

Fondsselectie obligaties

In de loop van het kwartaal hebben we de positie in Robeco High Yield Bonds aanzienlijk verminderd. Wij zijn van mening dat er nog steeds een aanzienlijke kans bestaat op een ernstige groeivertraging in de V.S. later dit jaar, wat de kans op betalingsproblemen aanzienlijk vergroot. Dit terwijl de extra vergoeding die beleggers voor dit risico ontvangen historisch laag is. Desondanks waren de rendementen in deze categorie obligaties nog licht positief. Ook de belangen in Robeco Global Credits en Robeco Euro Credit Bonds werden aan het einde van het kwartaal verlaagd uit zorg over oplopende renteverschillen. Beide fondsen presteerden goed in absolute en relatieve termen in het eerste kwartaal. Met de vrijgekomen gelden hebben we meer defensieve staatsobligaties aangekocht.

Daarnaast is de allocatie naar grondstoffen verhoogd van 1% naar 2%. Wij zijn van mening dat schaarste, vooral aan de aanbodkant, geleidelijk weer een belangrijk discussiepunt gaat worden.

Fondsselectie aandelen

Vroeg in het kwartaal hebben we de portefeuille een extra accent op aandelen gegeven, met posities in Japanse aandelen en aandelen in de gezondheidszorg. Ongeacht het marktsentiment zijn wij van mening dat deze categorieën goede rendementen kunnen opleveren. Robeco Sustainable Global Stars en Robeco QI Global Developed Sustainable Enhanced Index Equities behaalden zeer goede resultaten, zowel in absolute zin (+12%) als door hun benchmark te overtreffen. De fondsen in opkomende markten namen ook in waarde toe, hoewel de regio aanzienlijk achterbleef bij de volwassen markten. Robeco QI Emerging Markets Sustainable Active Equities presteerde relatief het beste met een stijging van 7%.

Lees meer in het interview met de fondsmanagers

empty

Rendement Robeco ONE Neutraal

PeriodeRendement (%)
202311,08
2022-12,30
202111,18
20204,80
201917,27
2021-20232,70
2019-20235,89
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar na fondskosten over de aangegeven periode. De dienstverleningskosten zijn nog niet verwerkt in het rendement. De dienstverleningskosten zorgen ervoor dat het rendement lager is dan hierboven weergegeven. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten