Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Neutraal

Na een pas op de plaats in het derde kwartaal, heeft Robeco ONE Neutraal de stijgende lijn in de laatste maanden van 2023 overtuigend doorgezet met een kwartaalrendement van 6,11%. Daarmee komt het jaarrendement uit op 11,08%.

Per 1 juli 2023 bent u als klant overgegaan naar Evi van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen. De Evi ONE Kwartaalupdate is geschreven door de beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen gedurende het afgelopen kwartaal en blikken zij vooruit. Evi van Lanschot draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze kwartaalupdate.

Fondsselectie obligaties:
In de Verenigde Staten is de inflatie in de loop van 2023 gestaag gedaald. Voor beleggers was dat aanleiding om in het vierde kwartaal positie te kiezen voor een omslag op de rentemarkt. Het vooruitzicht dat de rente in de loop van volgend jaar gaat dalen, vormde een stevige rugwind voor obligatiemarkten. De rente op Amerikaanse 10 jaars-staatsobligaties is in de loop van het vierde kwartaal met 0,4 procentpunt gedaald en kwam daarmee onder de 4 procent. Door een goede positionering, en omdat koersen van obligaties in tegengestelde richting bewegen van de rente, konden Robeco Euro Government Bonds en RobecoSAM Global Green Bonds met meer dan 4% stijgen. In de loop van het kwartaal hebben we de positie in Robeco Euro Credit Bonds gedeeltelijk verschoven naar Robeco Euro Government Bonds. Daarmee kiezen we een iets defensievere positie, aangezien de risicovergoeding bij bedrijfsleningen aan de lage kant is in de huidige fase van de economische cyclus.

Fondsselectie aandelen:
Het vooruitzicht van een dalende rente speelde ook de aandelenmarkten in de kaart. Daarbij viel op dat factoren zoals kwaliteit en waarde na een paar matige kwartalen een flinke inhaalslag maakten. Een andere gunstige ontwikkeling was de goede prestatie van themafondsen. Zowel Robeco Fintech als Robeco Digital Innovations stegen met 6%. Net als in voorgaande kwartalen stonden de prijzen van grondstoffen onder druk. In de loop van het vierde kwartaal hebben we een kleine positie ingenomen in dit marktsegment, met het oog op een prijsherstel als de economie goed blijft draaien

Benieuwd naar de economische vooruitzichten en naar hoe Evi ONE positie kiest? Lees het interview met fondsmanagers Ernesto Sanichar en Arnout van Rijn.

Overzicht kwartaalupdate

Rendement Robeco ONE Neutraal

PeriodeRendement (%)
202311,08
2022-12,30
202111,18
20204,80
201917,27
2021-20232,70
2019-20235,89
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.. 

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten