Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Offensief heeft 2023 heel goed afgesloten. In de laatste drie maanden kwam het rendement dankzij het goede sentiment op aandelen- en obligatiemarkten uit op 5,89%. Daarmee komt het jaarrendement op een fraaie 13,37%.

Per 1 juli 2023 bent u als klant overgegaan naar Evi van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen. De Evi ONE Kwartaalupdate is geschreven door de beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen gedurende het afgelopen kwartaal en blikken zij vooruit. Evi van Lanschot draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze kwartaalupdate.

Fondsselectie obligaties:
Een dalende inflatie in de Verenigde Staten wijst erop dat de rentecyclus in dat land een piek heeft bereikt. Het vooruitzicht dat de rente in de loop van 2024 gaat dalen, was gunstig voor obligatiekoersen die in tegengestelde richting beweging van de rente. Daarvan profiteerden onder meer Robeco Euro Government Bonds en RobecoSAM Global Green Bonds, met rendementen van meer dan 4%. De risicopremie op bedrijfsobligaties is in de loop van het kwartaal verder afgenomen. Omdat deze zogeheten spread aan de lage kant is voor de huidige fase van de economische cyclus, is het risico in dit obligatiesegment van de portefeuille iets afgebouwd. Dat gebeurde door een deel van de positie in Robeco Euro Credit Bonds over te hevelen naar Robeco Euro Government Bonds.

Fondsselectie aandelen:
Na een adempauze in het derde kwartaal, hebben aandelenkoersen de stijgende lijn van de eerste jaarhelft overtuigend doorgezet. Thematische fondsen zoals Robeco Fintech en Robeco Digital Innovations profiteerden met koersstijgingen van 6% van het goede beursklimaat. Daarnaast viel op dat factoren zoals waarde en kwaliteit na een paar matige kwartalen een mooie inhaalslag maakten in het vierde kwartaal. De positie in Robeco QI Global Value Equities is met meer dan 5% opgelopen. Aandelen uit opkomende markten bleven in het vierde kwartaal iets achter bij die uit de ontwikkelde markten. Dat was met name het gevolg van een negatief resultaat in China. Onder meer Zuid-Korea, Mexico, Brazilië, India en Taiwan zijn het jaar juist wel goed afgesloten.

Benieuwd naar de economische vooruitzichten en naar hoe Evi ONE positie kiest? Lees het interview met fondsmanagers Ernesto Sanichar en Arnout van Rijn.

Overzicht kwartaalupdate

Rendement Robeco ONE Offensief

PeriodeRendement (%)
202313,37
2022-11,11
202117,66
20204,50
201923,30
2021-20235,84
2019-20238,85
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.. 

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten