Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Defensief is 2023 heel sterk afgesloten met een rendement van 6,23% in het vierde kwartaal. Zowel obligatie- als aandelenmarkten profiteerden van het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente het hoogtepunt heeft bereikt. Het jaarrendement komt uit op 8,84%.

Per 1 juli 2023 bent u als klant overgegaan naar Evi van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen. De Evi ONE Kwartaalupdate is geschreven door de beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen gedurende het afgelopen kwartaal en blikken zij vooruit. Evi van Lanschot draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze kwartaalupdate.

Fondsselectie obligaties:
In de loop van het vierde kwartaal zijn beleggers steeds nadrukkelijker gaan voorsorteren op een serie renteverlagingen in de Verenigde Staten. Die beweging kwam in een stroomversnelling doordat de Federal Reserve weinig deed om die verwachtingen te temperen. De rente op Amerikaanse 10 jaars-staatsobligaties daalde met 0,4 procentpunt en kwam daarmee onder de 4 procent. In Duitsland kwam deze rente zelfs weer onder de 2 procent terecht. Dankzij een goede positionering stegen zowel Robeco Euro Government Bonds als RobecoSAM Global Green Bonds met meer dan 4%.

Fondsselectie aandelen:
Het vooruitzicht van een dalende beleidsrente was ook gunstig voor aandelenmarkten. In dit opzicht sprong onder meer de goede prestatie van thematische fondsen zoals Robeco Fintech en Robeco Digital Innovations eruit. Beide fondsen stegen met 6%. Daarnaast hebben aandelen met eigenschappen zoals waarde en kwaliteit na een paar matige kwartalen een mooie inhaalslag gemaakt in de laatste drie maanden van 2023. Het Global Value Fund is met 5% gestegen. De belangrijkste wijziging in de ONE-portefeuille is het toevoegen van een kleine positie in grondstoffen. Dit is het enige marktsegment dat in het vierde kwartaal iets daalde, maar als de economie redelijk blijft draaien kunnen grondstofprijzen zich in de loop van 2024 herstellen.

Benieuwd naar de economische vooruitzichten en naar hoe Evi ONE positie kiest? Lees het interview met fondsmanagers Ernesto Sanichar en Arnout van Rijn.

Overzicht kwartaalupdate

Rendement Robeco ONE Defensief

PeriodeRendement (%)
20238,84
2022-13,16
20214,75
20205,69
201911,21
2021-2023-0,33
2019-20233,08
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.. 

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten