Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Duurzaam

Met een kwartaalrendement van 5,87% is Robeco ONE Duurzaam 2023 heel goed afgesloten. Aandelen in het impactsegment bleven de aandelenmarkt ruim 3% voor. Over heel 2023 komt het fondsrendement uit op 8,48%.

Per 1 juli 2023 bent u als klant overgegaan naar Evi van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen. De Evi ONE Kwartaalupdate is geschreven door de beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen gedurende het afgelopen kwartaal en blikken zij vooruit. Evi van Lanschot draagt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze kwartaalupdate.

Fondsselectie obligaties:
Obligatiemarkten hadden in het vierde kwartaal de wind in de rug van een dalende kapitaalmarktrente. Beleggers kiezen in de afgelopen maanden namelijk steeds nadrukkelijker positie voor een daling van de Amerikaanse beleidsrente in de loop van 2024. De rente op 10 jaars-staatsobligaties daalde in de Verenigde Staten met 0,4 procentpunt en kwam daarmee onder de 4 procent. In Duitsland kwam deze rente zelfs weer onder de 2% terecht. Dankzij een goede positionering steeg Robeco Global Green Bonds met meer dan 4%. RobecoSAM SDG Credit Income leverde eveneens een positieve bijdrage aan het totaalrendement.

Fondsselectie aandelen:
De dalende kapitaalmarktrente is gunstig voor investeringen in zonne- en windenergie. Het wordt eenvoudiger om projecten te financieren die de afgelopen jaren werden afgeblazen of stilgelegd. Na de Russische invasie van Oekraïne lag de focus van de westerse wereld voornamelijk op het veiligstellen van de energievoorziening. Inmiddels komt de nadruk weer te liggen op het verduurzamen van energiesystemen. De waarderingen van aandelen in dit segment zijn in vergelijking met het historisch en marktgemiddelde momenteel behoorlijk aantrekkelijk. RobecoSAM QI US Climate Beta Equities is een van de fondsen die van deze beweging profiteert.

Benieuwd naar de economische vooruitzichten en naar hoe Evi ONE positie kiest? Lees het interview met fondsmanagers Ernesto Sanichar en Arnout van Rijn.

Overzicht kwartaalupdate

Rendement Robeco ONE Duurzaam

PeriodeRendement (%)
20238,48
2022-13,63
202110,79
20205,93
201916,83
2021-20231,25
2019-20235,14
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.. 

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten