Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Duurzaam

Robeco ONE Duurzaam is het jaar goed begonnen met een rendement van 4,4%. Met name aandelenmarkten droegen positief bij aan het resultaat.

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Kwartaalupdate geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

Fondsselectie obligaties

Aan de vastrentende kant blijft RobecoSAM SDG Credit Income-segment extra rendement genereren voor de portefeuille. De strategie profiteerde van een relatieve overweging in Europese bedrijfsobligaties, omdat de Europese spreads deze maand sterker vernauwden dan die in de VS. Ook de positie in high yield pakte goed uit. Elders had de tactische onderweging in Japanse staatsobligaties een verwaarloosbare impact op de performance.

Fondsselectie aandelen

Vroeg in het kwartaal hebben we de portefeuille een extra accent op aandelen gegeven, met posities in Japanse aandelen en aandelen in de gezondheidszorg. Ongeacht het marktsentiment zijn wij van mening dat deze categorieën goede rendementen kunnen opleveren. Zo zag de Japanse beurs een stijging van 17% in het eerste kwartaal. Na een zwakke start herstelde het thematische aandelenimpact-segment zich. De waarderingen bevinden zich momenteel op een historisch dieptepunt, en de vooruitzichten voor dit deel van de markt lijken te verbeteren. Robeco Sustainable Global Stars en Robeco QI Global Developed Sustainable Enhanced Index Equities behaalden zeer goede resultaten, zowel in absolute zin (+12%) als door hun benchmark te overtreffen. De fondsen in opkomende markten namen ook in waarde toe, hoewel de regio aanzienlijk achterbleef bij de volwassen markten. Robeco QI Emerging Markets Sustainable Active Equities presteerde relatief het beste met een stijging van 7%.

Lees meer in het interview met de fondsmanagers

empty

Rendement Robeco ONE Duurzaam

PeriodeRendement (%)
20238,48
2022-13,63
202110,79
20205,93
201916,83
2021-20231,25
2019-20235,14
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar na fondskosten over de aangegeven periode. De dienstverleningskosten zijn nog niet verwerkt in het rendement. De dienstverleningskosten zorgen ervoor dat het rendement lager is dan hierboven weergegeven. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten