Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco en Van Lanschot Kempen sluiten een langdurige samenwerking

Robeco en Van Lanschot Kempen sluiten een langdurige samenwerking. Robeco brengt dit jaar haar particuliere en MKB-klanten met een Robecorekening onder bij Evi van Lanschot, onderdeel van Van Lanschot Kempen. Evi van Lanschot zal beleggingsfondsen en -oplossingen van Robeco gaan aanbieden.

Robeco en Van Lanschot Kempen hebben bekendgemaakt een langdurige samenwerking aan te gaan. Robeco heeft gekozen om zich te focussen op vermogensbeheer voor pensioenfondsen, overheids- en andere instellingen en het aanbieden van haar fondsen via banken, verzekeraars en andere intermediairs. Daarom heeft Robeco gezocht naar een geschikte partij voor particuliere en MKB-klanten. Robeco is blij die partij gevonden te hebben in Evi van Lanschot. Evi van Lanschot biedt uitstekende service, heeft veel beleggingskennis en wil haar online dienstverlening verder uitbouwen.

Robecoklanten behouden hun beleggingen en dienstverlening

De dienstverlening voor Robecoklanten loopt gewoon door. Klanten kunnen hun bestaande beleggingen in Robecofondsen aanhouden en blijven aan- en verkopen. Zowel Robeco als Evi van Lanschot bieden hun dienstverlening online aan. Via Mijn Robeco blijven klanten toegang houden tot hun beleggingen en het streven is om klanten in de toekomst nog beter online te kunnen bedienen. Veel blijft hetzelfde voor klanten en van nieuwe ontwikkelingen worden klanten tijdig op de hoogte gehouden.

Karin van Baardwijk, CEO Robeco: ‘Robeco heeft zich, sinds zijn start, bijna 95 jaar geleden, ontwikkeld van een Nederlandse vermogensbeheerder tot een internationale asset manager die geld beheert voor institutionele beleggers en haar fondsen distribueert via platforms zoals banken, verzekeraars en andere tussenpersonen. Deze samenwerking sluit aan bij onze strategische focus op het verder verstevigen van die positie, daarbij blijft de Nederlandse markt een belangrijk speerpunt. Er is uiterst zorgvuldig gezocht naar een partij die, zowel aan de klanten van ons online Retail-platform als -medewerkers een nieuw thuis, voldoende groei en toekomstperspectief biedt. We zien daarnaast uit naar het verder uitbouwen van onze samenwerking en het aanbieden van de gecombineerde propositie aan klanten.’

Maarten Edixhoven, voorzitter Raad van Bestuur Van Lanschot Kempen: ‘Deze samenwerking geeft ons de kans onze groeiambities met Evi van Lanschot kracht bij te zetten. Evi van Lanschot wordt door de samenwerking het toonaangevende platform voor duurzame, online vermogensopbouw in Nederland. We zien dat klanten een sterke vraag hebben naar een onafhankelijke Nederlandse partij. De medewerkers van Robeco heet ik van harte welkom binnen onze organisatie en ik kijk uit naar een mooie samenwerking waarbij we zowel online als persoonlijk onze klanten helpen hun financiële doelen te behalen’.

Krachtenbundeling

Deze stap brengt de kennis en ervaring van twee gerenommeerde beleggingshuizen met een lange Nederlandse geschiedenis bij elkaar. Samen beheren Robeco en Evi van Lanschot voor ruim 150.000 particuliere en MKB-klanten €6 miljard aan belegd vermogen. De krachtenbundeling van Robeco en Evi van Lanschot wordt ingezet voor de verbetering van de online dienstverlening.

Meer weten?

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten