Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Belegt Robeco in defensieaandelen?

Door de oorlog in Oekraïne staat de defensie-industrie ook op de beurs plotseling in de belangstelling. Een van onze klanten vroeg zich af hoe Robeco omspringt met beleggen in defensieaandelen en -obligaties.

Duurzaam beleggen

Beleggen in defensieaandelen past niet in het duurzame beleggingsbeleid van Robeco. Het liefst knopen we het gesprek aan met bedrijven om zo een duurzame verandering in gang te brengen. Als bijvoorbeeld alle bedrijven met een hoge CO2-uitstoot meteen worden verkocht, zet Robeco zichzelf buitenspel bij het aanpakken van klimaatproblemen. Uiteindelijk levert het vaak meer op om samen te kijken hoe er duurzamere keuzes gemaakt kunnen worden: zowel wat betreft financieel rendement als wat betreft een betere wereld.

Grenzen aan een duurzaam gesprek

Er zijn echter grenzen aan wat je met een duurzaam gesprek kunt bereiken. Als de kernactiviteiten zeer schadelijk zijn, kiest Robeco ervoor om niet in de aandelen of obligaties van een bedrijf te beleggen. Dat geldt voor de defensie-industrie, maar bijvoorbeeld ook voor tabaksfabrikanten en gokbedrijven.

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten