Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Helder inzicht in uw kosten

Bekijk onze tarieven of bereken zelf uw kostenindicatie

Berekenen

De tarieven voor beleggen in Robecofondsen

Wilt u uw geld laten beleggen door fondsmanagers van Evi of kiest u liever zelf uw fondsen? Welke keuze u ook maakt, uw kosten zijn altijd helder. U betaalt voor de dienstverlening en voor het onderhouden van uw fonds(en). Online transacties zijn gratis. Vergelijk onze tarieven.


Evi ONE

Evi Self Select

Dienstverleningskosten per jaar 1
0,56% tot €100.000
0,40% over het meerdere
0,36% tot €25.000
0,24% over het meerdere tot €50.000
0,16% over het meerdere vanaf €50.000
Fondskosten per jaar 2
0,63% Defensief
0,73% Neutraal
0,81% Offensief
0,86% Duurzaam
Verschillend per fonds. Bekijk de fondspagina’s voor meer informatie.
Transactiekosten 3
0,00% bij online transacties
0,35% bij telefonische transacties
0,00% bij online transacties
0,35% bij telefonische transacties
Voorbeeldberekeningen 4
Voorbeeld Robeco ONE Neutraal

Dienstverleningskosten per jaar: €1.000,- x 0,56% = €5,60
Fondskosten ONE Neutraal: €1.000,- x 0,73% = €7,30
----------------------------------------
€12,90 per jaar
Voorbeeld Robeco Sustainable Global Stars Equities (fondskosten 0,71%)

Dienstverleningskosten per jaar: €1.000,- x 0,36% = €3,60
Fondskosten: €1.000,- x 0,71% = €7,10
----------------------------------------
€10,70 per jaar

Kosten en rendement

Wilt u weten welke invloed kosten hebben op het rendement van uw beleggingen? Bekijk dan de voorbeeldberekeningen voor Evi Self Select en Evi ONE.

Rekenhulp kosten

Aan beleggen zijn kosten verbonden. U betaalt een bedrag voor onze dienstverlening en fondskosten voor het beheer van uw fonds. Online transacties zijn gratis. Wilt u weten hoeveel u betaalt? Gebruik de rekenhulp voor een kostenindicatie.

  • De berekening is indicatief en een momentopname, u kunt hieraan geen rechten ontlenen.
  • Er is geen rekening gehouden met veranderende fondskoersen, eventuele transactiekosten binnen het fonds en performance fees

Kosten indicatie

Kosten per jaar**

Fondskosten

Kosten voor het dagelijkse beheer van het fonds. De fondskosten bestaan uit de lopende kosten van het fonds en de transactiekosten binnen het fonds. Fondskosten worden automatisch ingehouden op het vermogen van het fonds en dagelijks verwerkt in de koers.

Deze kosten worden automatisch in mindering gebracht op het vermogen van het fonds:

Kosten Evi ONE

Deze kosten worden automatisch in mindering gebracht op het vermogen van het fonds:

*Robeco Asian Stars Equities en Emerging Stars Equities kunnen een vergoeding inhouden als ze beter presteren dan hun vergelijkende index. De vergoeding gebruikt in de rekenhulp is gebaseerd op de gemiddelde performance fee over de afgelopen 5 jaar (t/m 2019). **Fondskosten zijn voorlopig en worden in het jaarverslag definitief vastgesteld. Dienstverleningskosten worden per rekening op dagbasis berekend en per kwartaal achteraf geïncasseerd. ***Bekijk in de kostentabel bovenaan deze pagina hoe de dienstverleningskosten worden opgebouwd.

1 Kosten voor uw beleggingsrekening (ook wel service fee genoemd), toegang tot het persoonlijke gedeelte van de website en de administratie van uw fondsen. Dienstverleningskosten worden op dagbasis per rekening berekend op basis van uw belegde vermogen en worden aan het begin van ieder kalenderkwartaal geïncasseerd. De kosten zijn vrijgesteld van BTW.

2 Kosten voor het dagelijkse onderhoud van het fonds. Fondskosten worden automatisch ingehouden op het vermogen van het fonds en dagelijks verwerkt in de koers. Ze verschillen per fonds. U vindt ze per fonds onder de tab “kosten’ in de fondsinformatiepagina. De genoemde fondskosten zijn voorlopig en worden in het jaarverslag definitief vastgesteld en zijn vrijgesteld van BTW.

3 U betaalt transactiekosten als u telefonische opdrachten (koop of verkoop) van Robecofondsen doorgeeft. Ze worden in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw transactie en zijn vrijgesteld van BTW.

4 De voorbeeldberekening is op jaarbasis waarbij geen rekening wordt gehouden met tussentijdse waardeontwikkelingen. De fondskosten verschillen per fonds en de voorbeeldberekening is indicatief.

Naast bovenstaande kosten zijn er twee fondsen die ook een performance fee in rekening kunnen brengen: Robeco Asian Stars Equities en Robeco Emerging Stars Equities. Lees voor de exacte berekening van de performance fee de prospectus van deze fondsen.

Een uitgebreide toelichting op de kosten die wij in rekening brengen vind u in dit overzicht.

Niet gevonden wat u zocht?

Veelgestelde vragen

  • Per kwartaal stellen we op dagbasis vast hoeveel belegd vermogen u hebt. Zo berekenen wij uiteindelijk de dienstverleningskosten voor dat kwartaal.

  • Het overzicht van de door u betaalde kosten staat elk begin van het nieuwe kalenderkwartaal klaar onder Kosten in uw persoonlijke omgeving.

  • We berekenen de dienstverleningskosten als een percentage van de waarde van uw belegde vermogen. We berekenen ze op dagbasis en brengen ze ieder kwartaal achteraf in rekening. Uw dienstverleningskosten innen we ten laste van het spaartegoed op uw rekening. Hebt u onvoldoende spaartegoed? Dan verrekenen we de (resterende) dienstverleningskosten door een deel van uw Robecofondsen te verkopen. We zorgen er daarbij voor dat uw fondsverdeling gelijk blijft.

  • Als klant betaalt u een vergoeding voor de dienstverlening (dienstverleningskosten) en kosten voor het beheer van uw fondsen (fondskosten). Online transacties zijn gratis. Een specificatie van de dienstverlenings- en fondskosten per kwartaal vindt u terug in uw persoonlijke omgeving via Kosten.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten