Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Sparen of beleggen? Vind de juiste balans in 4 stappen

De vraag is niet sparen of beleggen want met een goede beleggingsstrategie doet u beiden. Het vinden van de juiste balans tussen sparen en beleggen is essentieel voor uw financiële planning. Bij Evi van Lanschot begrijpen we dit en bieden we u de mogelijkheid om zowel te sparen als te beleggen onder één dak. In deze blog leggen we uit hoe u in 4 stappen de juiste balans vindt.

Stap 1: Spaart u wel voldoende?

Voor veel beleggers was sparen lange tijd geen aantrekkelijke optie vanwege de lage spaarrentes. Inmiddels is de variabele spaarrente bij Evi gestegen naar 2,5%.  Voor beleggers een goed moment om stil te staan bij het belang van sparen. Een goede vermogensstrategie bestaat namelijk uit beleggen én sparen. Gebruik online tools om uw ideale spaarbedrag te berekenen op basis van uw persoonlijke situatie.

Stap 2: Bouwt u voldoende vermogen op?

Beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Elk bedrag dat u wel of niet belegt, heeft invloed op uw toekomstige vermogen. Als u te weinig belegt, loopt u het risico uw financiële doelen niet te bereiken. Het rente-op-rente-effect speelt hierbij een grote rol, aangezien uw rendement ook weer rendement genereert. Dit zorgt ervoor dat uw vermogen sneller kan groeien.

Stap 3: Belegt u uw overtollige spaargeld op tijd?

Een combinatie van sparen en beleggen werkt het beste om vermogen op te bouwen. Maar laat niet te veel op uw spaarrekening staan. Historisch gezien is de kans groter dat uw euro’s op lange termijn meer waard worden als u ze belegt. Rendement is nooit gegarandeerd, maar het is wel de beloning voor het risico dat u neemt door te beleggen. Bent u bereid om meer risico te nemen? Zorg er dan voor dat u regelmatig het overtollige deel van uw spaargeld belegt, zodat uw belegde euro's de kans krijgen om extra te renderen.

Stap 4: Sparen én beleggen

Bij Evi maken we het u makkelijk doordat u in één oogopslag een handig overzicht hebt van zowel uw spaargelden als uw beleggingen. Hierdoor kunt u de optimale balans tussen sparen en beleggen bereiken.

Conclusie

Het vinden van de juiste balans tussen sparen en beleggen is cruciaal voor uw financiële planning. Bij Evi van Lanschot kunt u zowel sparen als beleggen onder één dak, waardoor u effectief uw financiële situatie kunt beheren.

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten