Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Profiteer van 2,25% spaarrente

 • Profiteer van een variabele spaarrente van 2,25%
 • Kosteloos en vrij opneembaar sparen bij een 100% Nederlandse bank
 • Eenvoudig beleggen & sparen op één rekening
Storten

Profiteer van een spaarrente van 2,25%

Bij Evi van Lanschot kunt u (weer) sparen op uw beleggingsrekening. Profiteer van een variabele spaarrente van maar liefst 2,25%. De rente wordt ieder kwartaal aan u uitgekeerd.

100% Nederlands

Kosteloos en flexibel sparen bij Evi, onderdeel van Van Lanschot Kempen, de oudste zelfstandige bank van Nederland. We staan onder toezicht van de Nederlandsche bank. Uw spaartegoeden vallen daarmee onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Eenvoudig sparen & beleggen op uw rekening

Maak eenvoudig spaargeld over naar uw rekening. U kunt beleggingen aankopen met uw spaartegoed en verkoopopbrengsten worden automatisch op sparen gezet.

Een aantrekkelijke variabele spaarrente van 2,25%

Bij Evi van Lanschot kunt u (weer) sparen op uw beleggingsrekening. Profiteer van een variabele spaarrente van maar liefst 2,25%. Vergelijk deze rente met die van ABN AMRO, ING en Rabobank. Haalt u het beste rendement uit uw spaargeld?

Actuele spaarrentes per 21-6-2024
Banken*Variabele spaarrenteVoorwaarden/staffels
Evi van Lanschot2,25%
ABN AMRO1,50%Tot €1.000.000. Daarboven geen rentevergoeding.
ING1,50%Tot €10.000. Van €10.000 tot €1.000.000 1,25%. Daarboven geen rentevergoeding.
Rabobank1,70%Tot €20.000. Van €20.000 tot €100.000 1,60%. Van €100.000 tot €5.000.000 1,50%. Daarboven geen rentevergoeding.
*Op uw Evi van Lanschot rekening kunt u beleggen en sparen. Bij de andere banken in dit overzicht betreft het alleen een spaarrekening.

Sparen bij een 100% Nederlandse partij

Evi van Lanschot is onderdeel van Van Lanschot Kempen; een Nederlandse partij met ruim 280 jaar ervaring. Van Lanschot Kempen heeft een bankvergunning van de Nederlandsche bank. Hierdoor is het Nederlandse depositogarantiestelsel van toepassing op uw spaargeld. Mocht de bank onverhoopt failliet gaan, dan krijgt u maximaal €100.000 per rekeninghouder terug. Bij een en/of rekening heeft u samen tot €200.000 aan bescherming. Hebt u meerdere rekeningen bij Van Lanschot Kempen? Dan valt de som van uw spaartegoeden tot maximaal €100.000 per rekeninghouder onder het depositogarantiestelsel.
Alles over sparen

Zo werkt sparen op uw beleggingsrekening

Eenvoudig sparen en beleggen op 1 rekening

Maak eenvoudig spaargeld over naar uw rekening. U kunt beleggingen aankopen met uw spaartegoed en verkoopopbrengsten worden automatisch aan uw spaartegoed toegevoegd.
Storten

Stort geld via iDEAL of via een bankoverschrijving

U kunt storten via iDEAL of via een bankoverschrijving. Let op dat u stort vanaf de tegenrekening die aan uw beleggingsrekening is gekoppeld.

 • Log in op uw rekening en kies voor Storten om via IDEAL rechtstreeks geld bij te schrijven op uw spaartegoed.
 • Geeft u de opdracht liever door bij uw bank? Volg dan dit stappenplan:
 1. Controleer uw stortingsvoorkeur via de persoonlijke omgeving (bijvoorbeeld 100% sparen)
 2. Pas de betaallimiet van uw tegenrekening aan en boek een bedrag over naar NL79 FVLB 0699 2222 22.
 3. Ten name van: Van Lanschot Kempen inzake EVI.
 4. Omschrijving of betreft: Vul hier alleen het nummer van uw Evi beleggingsrekening in.

Beleggingen aankopen en verkopen

 • Vanuit uw spaartegoed kunt u beleggingen aankopen (de mogelijkheid om aan te kopen via iDEAL blijft ook bestaan).
 • Uw verkoopopbrengst is de volgende werkdag op uw rekening zichtbaar.
 • Blijft het geld staan? Dan ontvangt u vanaf de 3e werkdag rente over dit spaartegoed
 • Opnemen van dit bedrag kan ook na drie werkdagen. Soms duurt het iets langer, bijvoorbeeld wanneer een fonds gesloten is vanwege een feestdag.

Betaal dienstverleningskosten voor beleggen met uw spaartegoed

 • Dienstverleningskosten voor beleggen incasseren we vanaf uw spaartegoed. Als het saldo niet toereikend is, verkopen we (naar rato) een deel van uw beleggingen.
 • Over spaartegoed betaalt u geen kosten, zoals dienstverleningskosten of transactiekosten.

Veelgestelde vragen

 • U kunt eenvoudig sparen en beleggen op één rekening. Sparen is een vast onderdeel van uw huidige rekening. U kunt gemakkelijk spaargeld storten via iDEAL. U kunt ook geld over maken via een overboeking. Let hierbij wel op of uw stortingsvoorkeur goed staat ingesteld. U kunt uw stortingsvoorkeur hier controleren. Wilt u uw spaartegoed opnemen? Uw spaartegoed is dagelijks vrij opneembaar. U kunt op elk moment een bedrag opnemen, zonder kosten.

 • Via uw persoonlijke omgeving kiest u voor ‘Storten’. Vul het bedrag in, klik op ‘Verder’. Controleer de opdracht en klik op ‘Verder – naar iDEAL’. Hierna kunt u de opdracht afronden in uw eigen bankomgeving. Het bedrag wordt korte tijd later op het spaartegoed bijgeschreven.

  Het is ook mogelijk om via een bankoverschrijving een bedrag over te boeken. Volg hiervoor de volgende stappen:

  • Controleer de fondsverdeling van uw beleggingsrekening. Wilt u sparen toevoegen aan de fondsverdeling? Pas dan de fondsverdeling aan via Rekening, Instellingen wijzigen, Fondsverdeling.

  • Via uw eigen bankomgeving kunt u nu de overboeking uitvoeren. Gebruik hiervoor onderstaande gegevens:
  IBAN: NL79 FVLB 0699 2222 22
  Ten name van: Van Lanschot Kempen inzake EVI
  Omschrijving of betreft: Vul hier alleen het nummer van uw Evi beleggingsrekening in.

  Het gestorte bedrag wordt vervolgens verwerkt volgens de ingestelde fondsverdeling.

 • Op het moment dat u spaargeld beschikbaar hebt op uw rekening, worden de dienstverleningskosten weer vanaf het spaargeld ingehouden. Is uw spaarsaldo niet toereikend dan worden er beleggingen naar rato (aanvullend) verkocht.

 • Door de overgang van uw Robecorekening naar Evi van Lanschot kunnen wij weer sparen aanbieden. Van Lanschot Kempen heeft een bankvergunning terwijl Robeco die niet had. Veel klanten hebben aangegeven dat ze het gemak van een spaarproduct missen. Daarom wilden we zo snel mogelijk sparen opnieuw aanbieden.

 • We berekenen de rente op uw spaartegoed dagelijks, uitgaande van een jaarlijks rentepercentage van 2,25%. Het saldo op het spaartegoed is direct rentedragend vanaf het moment dat een storting of verkoopopbrengst is bijgeschreven tot aan de dag waarop het wordt overgeboekt naar een tegenrekening of u er fondsen mee koopt. De rente wordt per kwartaal, achteraf, op uw spaartegoed uitgekeerd.

  Voorbeeld: Als u €100.000 op uw spaarrekening heeft staan, dan wordt de dagelijkse rente als volgt berekend: (2,25% / 365 dagen) x €100.000. Dit komt neer op ongeveer €6,16 aan rente per dag. Per kalenderkwartaal tellen we de rentebedragen per dag bij elkaar op. Dit is het bedrag dat wij per kwartaal uitkeren op uw spaarrekening.

  Klik hier om de uitkeringsdata te bekijken.

 • Ja, het spaargeld op uw beleggingsrekening bij Evi van Lanschot valt onder het depositogarantiestelsel. Het depositogarantiestelsel garandeert dat u uw spaargeld of een deel daarvan terugkrijgt indien wij failliet gaan. Het bedrag dat u terugkrijgt is maximaal €100.000 per klant per bank. Op de dag dat u geld stort of opneemt verloopt de geldstroom via een Van Lanschot Kempen betaalrekening. Uw belegde vermogen valt niet onder het depositogarantiestelsel. Dit wordt door de wet Giraal effectenverkeer en het Beleggerscompensatiestelsel volledig beschermd. Hier leest u meer over het depositogarantiestelsel.

 • Uw rekening is beperkt in gebruik, omdat uw klantdossier nog niet op orde is. Zodra uw klantdossier compleet is, heffen wij de blokkade op en daarna is het voor u mogelijk om ook het spaarproduct op uw rekening te gaan gebruiken. Mocht u geld op uw geblokkeerde rekening hebben staan, dan beschouwen wij dat niet als spaargeld. U krijgt daar dus geen rente over. In uw persoonlijke omgeving staat een melding voor u klaar waarmee u uw klantgegevens in orde kunt gaan maken.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten