Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Profiteer van 2,50% spaarrente

 • Profiteer van een variabele spaarrente van 2,50%
 • Kosteloos en vrij opneembaar sparen bij een 100% Nederlandse bank
 • Eenvoudig beleggen & sparen op één rekening
Storten

Profiteer van een spaarrente van 2,50%

Dankzij de overgang naar Evi van Lanschot is het (weer) mogelijk om te sparen op uw beleggingsrekening. Als warm welkom bij Evi kunt u in ieder geval tot 1 juni 2024 profiteren van een variabele spaarrente van maar liefst 2,50%. In deze periode wordt de rente niet verlaagd, maar deze kan wel worden verhoogd. De rente wordt ieder kwartaal aan u uitgekeerd.

100% Nederlands

Kosteloos en flexibel sparen bij Evi, onderdeel van Van Lanschot Kempen, de oudste zelfstandige bank van Nederland. We staan onder toezicht van de Nederlandsche bank. Uw spaartegoeden vallen daarmee onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Eenvoudig sparen & beleggen op uw rekening

Maak eenvoudig spaargeld over naar uw rekening. U kunt beleggingen aankopen met uw spaartegoed en verkoopopbrengsten worden automatisch op sparen gezet.

Een aantrekkelijke variabele spaarrente van 2,50%

Dankzij de overgang naar Evi van Lanschot kunt u (weer) sparen op uw beleggingsrekening. Bijvoorbeeld om risicospreiding in uw portefeuille aan te brengen. Of omdat u even niet wilt beleggen. Over het geld dat u niet belegt, ontvangt u in ieder geval tot 1 juni 2024 een variabele spaarrente van maar liefst 2,50%. In deze periode wordt de rente niet verlaagd, maar deze kan wel worden verhoogd. Overweegt u om (een deel van) uw spaartegoed op uw beleggingsrekening te zetten? Met behulp van onderstaand overzicht kunt u de spaarrente van Evi met de spaarrentes van ABN AMRO, ING en Rabobank vergelijken. Haalt u het beste rendement uit uw spaargeld?

Rente overzicht sparen per 14-2-2024
Banken*Variabele spaarrenteVoorwaarden/staffels
Evi van Lanschot2,50%Spaarrente geldig tot 1 juni 2024. In deze periode wordt de rente niet verlaagd, maar deze kan wel worden verhoogd.
ABN AMRO1,50%Tot €1.000.000. Daarboven geen rentevergoeding.
ING1,50%Tot €10.000. Van €10.000 tot €1.000.000 1,25%. Daarboven geen rentevergoeding.
Rabobank1,70%Tot €20.000. Van €20.000 tot €100.000 1,60%. Van €100.000 tot €5.000.000 1,50%. Daarboven geen rentevergoeding.
*Op uw Evi van Lanschot rekening kunt u beleggen en sparen. Bij de andere banken in dit overzicht betreft het alleen een spaarrekening.

Sparen bij een 100% Nederlandse partij

Evi van Lanschot is onderdeel van Van Lanschot Kempen; een Nederlandse partij met ruim 280 jaar ervaring. Van Lanschot Kempen heeft een bankvergunning van de Nederlandsche bank. Hierdoor is het Nederlandse depositogarantiestelsel van toepassing op uw spaargeld. Mocht de bank onverhoopt failliet gaan, dan krijgt u maximaal €100.000 per rekeninghouder terug. Bij een en/of rekening heeft u samen tot €200.000 aan bescherming. Hebt u meerdere rekeningen bij Van Lanschot Kempen? Dan valt de som van uw spaartegoeden tot maximaal €100.000 per rekeninghouder onder het depositogarantiestelsel.
Alles over sparen

Zo werkt sparen op uw beleggingsrekening

Eenvoudig sparen en beleggen op 1 rekening

Maak eenvoudig spaargeld over naar uw rekening. U kunt beleggingen aankopen met uw spaartegoed en verkoopopbrengsten worden automatisch aan uw spaartegoed toegevoegd.
Storten

Stort geld via iDEAL of via een bankoverschrijving

U kunt storten via iDEAL of via een bankoverschrijving. Let op dat u stort vanaf de tegenrekening die aan uw beleggingsrekening is gekoppeld.

 • Log in op uw rekening en kies voor Storten om via IDEAL rechtstreeks geld bij te schrijven op uw spaartegoed.
 • Geeft u de opdracht liever door bij uw bank? Volg dan dit stappenplan:
 1. Controleer uw stortingsvoorkeur via de persoonlijke omgeving (bijvoorbeeld 100% sparen)
 2. Pas de betaallimiet van uw tegenrekening aan en boek een bedrag over naar NL75 RABO 0300 0000 14.
 3. Ten name van: Stichting Bewaarinstelling EviVanLanschot. Vul in de omschrijving uw Evi rekeningnummer in.

Beleggingen aankopen en verkopen

 • Vanuit uw spaartegoed kunt u beleggingen aankopen (de mogelijkheid om aan te kopen via iDEAL blijft ook bestaan).
 • Uw verkoopopbrengst is de volgende werkdag op uw rekening zichtbaar.
 • Blijft het geld staan? Dan ontvangt u vanaf de 3e werkdag rente over dit spaartegoed
 • Opnemen van dit bedrag kan ook na drie werkdagen. Soms duurt het iets langer, bijvoorbeeld wanneer een fonds gesloten is vanwege een feestdag.

Betaal dienstverleningskosten voor beleggen met uw spaartegoed

 • Dienstverleningskosten voor beleggen incasseren we vanaf uw spaartegoed. Als het saldo niet toereikend is, verkopen we (naar rato) een deel van uw beleggingen.
 • Over spaartegoed betaalt u geen kosten, zoals dienstverleningskosten of transactiekosten.

Veelgestelde vragen

 • U kunt eenvoudig sparen en beleggen op één rekening. Sparen is een vast onderdeel van uw huidige rekening. U kunt gemakkelijk spaargeld storten via iDEAL. U kunt ook geld over maken via een overboeking. Let hierbij wel op of uw stortingsvoorkeur goed staat ingesteld. U kunt uw stortingsvoorkeur hier controleren. Wilt u uw spaartegoed opnemen? Uw spaartegoed is dagelijks vrij opneembaar. U kunt op elk moment een bedrag opnemen, zonder kosten.

 • U kunt via een bankoverschrijving geld overboeken naar uw rekening. Volg hierbij de volgende stappen:

  1. Controleer uw stortingsvoorkeur in uw persoonlijke omgeving. Wilt u sparen toevoegen aan de verdeling? Pas dan de verdeling aan.
  2. Controleer en verhoog uw betaallimiet bij uw bank.
  3. Boek vanaf uw bankrekening het gewenste bedrag over naar NL75 RABO 0300 0000 14 ten name van Stichting Bewaarinstelling EviVanLanschot. Onder vermelding van uw rekeningnummer.
  4. Het gestorte bedrag wordt vervolgens via uw stortingsvoorkeur verdeeld.

  U kunt ook gemakkelijk spaargeld storten via iDEAL. Volg hierbij de volgende stappen:

  1. Via uw persoonlijke omgeving kiest u voor ‘Storten’.
  2. Vul het bedrag in, klik op ‘Verder’.
  3. Controleer de opdracht en klik op ‘Verder – naar iDEAL’.
  4. Hierna kunt u de opdracht afronden in uw eigen bankomgeving.
  5. Het bedrag wordt korte tijd later op het spaartegoed bijgeschreven.

 • Op het moment dat u spaargeld beschikbaar hebt op uw rekening, worden de dienstverleningskosten weer vanaf het spaargeld ingehouden. Is uw spaarsaldo niet toereikend dan worden er beleggingen naar rato (aanvullend) verkocht.

 • Door de overgang van uw Robecorekening naar Evi van Lanschot kunnen wij weer sparen aanbieden. Van Lanschot Kempen heeft een bankvergunning terwijl Robeco die niet had. Veel klanten hebben aangegeven dat ze het gemak van een spaarproduct missen. Daarom wilden we zo snel mogelijk sparen opnieuw aanbieden.

 • We berekenen de rente op dagbasis. Het saldo aan het eind van de dag bepaalt de rente van die dag. Het saldo op het spaartegoed is direct rentedragend vanaf het moment dat een storting of verkoopopbrengst is bijgeschreven tot aan de dag waarop het wordt overgeboekt naar een tegenrekening of u er fondsen mee koopt. De rente wordt per kwartaal, achteraf, op het spaartegoed uitgekeerd. Klik hier om de uitkeringsdata te bekijken.

 • Ja, het spaargeld op uw beleggingsrekening bij Evi van Lanschot valt onder het depositogarantiestelsel. Het depositogarantiestelsel garandeert dat u uw spaargeld of een deel daarvan terugkrijgt indien wij failliet gaan. Het bedrag dat u terugkrijgt is maximaal €100.000 per klant per bank. Op de dag dat u geld stort of opneemt verloopt de geldstroom via een Rabobank betaalrekening. Door gebruik te maken van de Stichting Bewaarinstelling Evi van Lanschot valt uw geld ook dan onder het DGS. Uw belegde vermogen valt niet onder het depositogarantiestelsel. Dit wordt door de wet Giraal effectenverkeer en het Beleggerscompensatiestelselvolledig beschermd. Hier leest u meer over het depositogarantiestelsel.

 • Uw rekening is beperkt in gebruik, omdat uw klantdossier nog niet op orde is. Zodra uw klantdossier compleet is, heffen wij de blokkade op en daarna is het voor u mogelijk om ook het spaarproduct op uw rekening te gaan gebruiken. Mocht u geld op uw geblokkeerde rekening hebben staan, dan beschouwen wij dat niet als spaargeld. U krijgt daar dus geen rente over. In uw persoonlijke omgeving staat een melding voor u klaar waarmee u uw klantgegevens in orde kunt gaan maken.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten