Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Rolinco EUR G

Rolinco is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in aandelen uit ontwikkelde en opkomende landen.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen 5 jaar
10,50%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Ja
Categorie
Aandelen

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 23.69
2022 -28.77
2021 21.87
2020 20.50
2019 37.44
2021-2023 2.40
2019-2023 12.20
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

Rolinco is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in aandelen uit ontwikkelde en opkomende landen. De selectie van deze aandelen is gebaseerd op een fundamentele analyse. Het fonds heeft als doelstelling het behalen van een beter rendement dan de index. Het fonds is gericht op groei door te beleggen in veelbelovende groeitrends voor de lange termijn. Het belegt ook in vijf verschillende en onafhankelijke top-downtrends: de digitale wereld, de opkomende middenklasse, het beheer van hulpbronnen, de verbonden onderneming en gezond ouder worden. Binnen de geïdentificeerde groeitrends belegt het fonds hoofdzakelijk in aandelen van bedrijven met een zo puur mogelijke exposure naar de trends.

In dit fonds wordt € 951 miljoen belegd

Marco van Lent, Steef Bergakker, Dora Buckulčíková Fondsmanager

Lees meer

Marco van Lent is hoofdportefeuillemanager van Robeco Global Multi-Thematic/Rolinco, portefeuillemanager van Robeco Digital Innovations en lid van het Thematic Investing-team. Voor 2013 beheerde hij Robeco Infrastructure Equities. Marco kwam in oktober 2007 in dienst bij Robeco als medebeheerder van twee Europese aandelenfondsen. Hij werkte bij Van Lanschot Asset Management als beheerder van het Van Lanschot European Equity Fund. Na de overname van Kempen Capital Management door Van Lanschot werkte hij zes maanden bij Kempen Capital Management waar hij Europese aandelenmandaten beheerde. Hij was in de periode 1999-2005 portefeuillemanager Europese aandelen bij Philips Investment Management en in de periode 1996-1999 was hij portefeuillemanager bij Van Spaendonck Asset Management. Hij begon zijn carrière in de beleggingsindustrie in 1985 als analist/strateeg aan de verkoopzijde. Marco studeerde bedrijfseconomie en finance aan de Universiteit van Tilburg. Steef Bergakker is portefeuillemanager van Robeco Global Multi-Thematic/Rolinco, portefeuillemanager van Robeco Digital Innovations en lid van het Thematic Investing-team. Eerder was hij trendonderzoeker in het Trends Equities-team en heeft hij verschillende whitepapers geschreven. Daarvoor was Steef portefeuillemanager van Robeco Infrastructure Equities en Robeco Hollands Bezit. Voordat hij in 2008 weer bij Robeco in dienst kwam, bekleedde Steef verschillende functies bij IRIS (Institute for Research and Investment Services), het voormalige gezamenlijke onderzoeksinstituut van Robeco en Rabobank. Van 1998 tot 2008 werkte hij als hoofd van IRIS Equity Research en daarvoor werkte hij acht jaar als aandelenanalist. Steef begon zijn carrière in de beleggingssector in 1990 als analist bij Robeco. Hij studeerde monetaire economie en financiering & beleggingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dora Buckulčíková is hoofdportefeuillemanager van Robeco Fashion Engagement, portefeuillemanager van Robeco Global Multi-Thematic/Rolinco en maakt deel uit van het Thematic Investing-team. Ze kwam in 2021 in dienst bij Robeco. Dora heeft ervaring als researchanalist aan de koopkant en was zes jaar werkzaam als analist en beleggingsbeheerder bij Baillie Gifford. Daarvoor was zij research consultant voor een wereldwijd impactfonds in het Verenigd Koninkrijk, waarvoor ze fundamenteel en op duurzaamheid gericht onderzoek uitvoerde voor de lange termijn. Dora is een CFA®-charterholder en studeerde Economie en Chinees aan de Universiteit van Edinburgh.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,66%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,01%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald 29-6-2022 0,80
Uitbetaald 28-6-2023 0,60

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Rolinco EUR G

Rolinco is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in aandelen uit ontwikkelde en opkomende landen.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten