Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

RobecoSAM Sustainable Water Equities F EUR

RobecoSAM Sustainable Water Equities is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in bedrijven die producten en diensten leveren in de waardeketen van water.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen 5 jaar
12,73%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 15.57
2022 -20.94
2021 39.51
2020 12.57
2019 32.98
2021-2023 8.42
2019-2023 13.79
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

RobecoSAM Sustainable Water Equities is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in bedrijven die producten en diensten leveren in de waardeketen van water. De selectie van deze aandelen is gebaseerd op een fundamentele analyse. Het fonds heeft duurzaam beleggen als doelstelling in de zin van Artikel 9 van de Verordening (EU) 2019/2088 van 27 november 2019 betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële sector. De strategie integreert duurzaamheidscriteria in het aandelenselectieproces en via een themaspecifieke duurzaamheidsbeoordeling. De portefeuille wordt samengesteld op basis van een in aanmerking komend beleggingsuniversum van bedrijven met een bedrijfsmodel dat bijdraagt aan de thematische beleggingsdoelstellingen. De beoordeling van de relevante SDG's is gebaseerd op een intern ontwikkeld raamwerk. Het fonds heeft ook als doelstelling het behalen van een beter rendement dan de index.

In dit fonds wordt € 3.0 miljard belegd

Dieter Küffer CFA, Jindapa (Amy) Wanner-Thavornsuk CFA Fondsmanager

Lees meer

Dieter Küffer is portefeuillemanager van de Robeco Sustainable Water-strategie en lid van het Thematic Investing-team. Hij beheert de strategie al sinds de oprichting in 2001, het jaar dat hij in dienst trad bij Robeco. Eerder heeft hij ook verschillende andere thematische strategieën beheerd bij Robeco. Voordat hij in dienst trad bij Robeco, gaf hij leiding aan een team dat verantwoordelijk was voor het beheer van actief beheerde aandelenmandaten namens Zwitserse institutionele klanten bij UBS Asset Management in Zürich. Hij begon zijn carrière in 1986 als beleggingsadviseur in de private-bankingdivisie van UBS. Dieter Küffer heeft een federaal diploma als Swiss-Certified Banking Expert en is een CFA®-charterholder. Amy Wanner-Thavornsuk is co-portefeuillemanager van de Robeco Sustainable Water-strategie en lid van het Thematic Investing-team. Voordat ze in 2019 bij Robeco in dienst kwam, werkte ze 9 jaar bij JP Morgan Asset Management in Londen, waarvan 6,5 jaar in dezelfde rol gericht op aandelen uit opkomende markten. Ze is al bijna 20 jaar werkzaam in de financiële industrie, met eerdere werkervaring in investment banking en consulting. Ze begon haar carrière in 2003 als een accountant bij PWC in Bangkok. Amy heeft een bachelor in Finance & Accounting van de Chulalongkorn University in Thailand en een MBA van de Bayes Business School in het VK. Ze is een CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,96%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,09%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

RobecoSAM Sustainable Water Equities F EUR

RobecoSAM Sustainable Water Equities is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in bedrijven die producten en diensten leveren in de waardeketen van water.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten