Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

RobecoSAM Smart Materials Equities F EUR

RobecoSAM Smart Materials Equities is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in bedrijven die innovatieve materialen en procestechnologieën leveren.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen 5 jaar
9,16%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 11.99
2022 -20.65
2021 25.39
2020 19.43
2019 18.83
2021-2023 3.67
2019-2023 9.60
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

RobecoSAM Smart Materials Equities is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in bedrijven die innovatieve materialen en procestechnologieën leveren. De selectie van deze aandelen is gebaseerd op een fundamentele analyse. Het fonds heeft duurzaam beleggen als doelstelling in de zin van Artikel 9 van de Verordening (EU) 2019/2088 van 27 november 2019 betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële sector. De strategie integreert duurzaamheidscriteria in het aandelenselectieproces en via een themaspecifieke duurzaamheidsbeoordeling. De portefeuille wordt samengesteld op basis van een in aanmerking komend beleggingsuniversum van bedrijven met een bedrijfsmodel dat bijdraagt aan de thematische beleggingsdoelstellingen. De beoordeling van de relevante SDG's is gebaseerd op een intern ontwikkeld raamwerk. Het fonds streeft ernaar een beter rendement te behalen dan de index.

In dit fonds wordt € 744 miljoen belegd

Pieter Busscher CFA, Mutlu Gundogan CFA Fondsmanager

Lees meer

Pieter Busscher is portefeuillemanager van de strategieën Robeco Smart Materials en Robeco Smart Mobility en lid van het Thematic Investing-team. Hij begon in 2007 bij Robeco als assistent-portefeuillemanager voor de Sustainable Water-strategie. Pieter werd in 2009 hoofd-portefeuillemanager voor Smart Materials. Voor Smart Mobility was hij assistent-portefeuillemanager sinds de lancering in 2018 en nam hij in 2021 de verantwoordelijkheid van het portefeuillebeheer over. Hij begon zijn carrière in 2006 bij Credit Suisse Asset Management in Zürich. Hij heeft een bachelordiploma in internationale bedrijfskunde van de RSM Erasmus Universiteit en een masterdiploma in banking & finance van de Universiteit van St. Gallen. Hij is CFA®-charterholder. Mutlu Gundogan is co-portefeuillemanager van de Robeco Smart Materials-strategie en lid van het Thematic Investing-team. Voordat hij in 2021 bij Robeco in dienst trad, werkte hij als verkoopanalist voor de Europese chemiesector bij ABN AMRO – ODDO BHF. Daarvoor was hij als verkoopanalist werkzaam bij ABN AMRO en Royal Bank of Scotland voor de sectoren basismaterialen, industrie & dienstverlening en gezondheidszorg. Hij begon zijn carrière in 2003 bij Kempen & Co., waar hij zich richtte op de sectoren industrie & dienstverlening, consument defensief en gezondheidszorg. Mutlu studeerde bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is een CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,97%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,03%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

RobecoSAM Smart Materials Equities F EUR

RobecoSAM Smart Materials Equities is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in bedrijven die innovatieve materialen en procestechnologieën leveren.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten