Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

RobecoSAM SDG Credit Income CH EUR

RobecoSAM SDG Credit Income is een actief beheerd fonds dat belegt in bedrijven die bijdragen aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen 5 jaar
0,69%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Ja
Categorie
Obligaties

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 6.47
2022 -12.45
2021 -0.22
2020 5.83
2019 10.37
2021-2023 -2.39
2019-2023 1.67
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

RobecoSAM SDG Credit Income is een actief beheerd fonds dat belegt in bedrijven die bijdragen aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN. De selectie van deze obligaties is gebaseerd op fundamentele analyse. Het fonds belegt in een groot aantal vastrentende sectoren en hanteert inkomensefficiënte implementatiestrategieën. Het fonds houdt rekening met de bijdrage van een bedrijf aan de SDG's van de VN. De portefeuille wordt samengesteld op basis van het in aanmerking komende beleggingsuniversum en de relevante SDG's aan de hand van een intern ontwikkeld raamwerk. Voor meer informatie hierover, zie www.robeco.com/si. De doelstelling van het fonds is het maximaliseren van de huidige inkomsten.

In dit fonds wordt € 1.3 miljard belegd

Evert Giesen, Jan Willem Knoll, Reinout Schapers Fondsmanager

Lees meer

Evert Giesen is portefeuillemanager voor investment grade in het Credit-team. Daarvoor was hij een analist binnen het Credit-team, waarbij hij zich richtte op de autosector. Voordat hij in 2001 in dienst kwam bij Robeco, was Evert vier jaar werkzaam bij AEGON Asset Management als een portefeuillemanager voor vastrentende waarden. Hij is sinds 1997 actief in de beleggingswereld en studeerde econometrie aan Tilburg University. Jan Willem Knoll is portefeuillemanager voor investment grade in het Credit-team. Hij maakt sinds 2016 deel uit van het Credit-team. Daarvoor was Jan Willem hoofd van het Financials Equity-onderzoeksteam voor de verkoopzijde bij ABN AMRO. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1999 bij APG. Daar bekleedde hij verschillende functies, waaronder portefeuillemanager van een wereldwijde portefeuille met verzekeraars en daarna van een pan-Europese portefeuille met financiële bedrijven. Jan Willem studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is een CFA®-charterholder. Reinout Schapers is portefeuillemanager voor investment grade in het Credit-team. Voordat hij in 2011 bij Robeco in dienst trad, werkte Reinout bij Aegon Asset Management als hoofd European High Yield. Daarvoor was hij werkzaam bij Rabo Securities als M&A Associate en bij Credit Suisse First Boston als Analyst Corporate Finance. Reinout is sinds 2003 werkzaam in de beleggingswereld. Hij studeerde architectuur aan de Technische Universiteit Delft.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,72%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,08%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald 23-6-2023 0,98
Uitbetaald 27-9-2023 0,97
Uitbetaald 21-12-2023 0,97
Uitbetaald 27-3-2024 0,99

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

RobecoSAM SDG Credit Income CH EUR

RobecoSAM SDG Credit Income is een actief beheerd fonds dat belegt in bedrijven die bijdragen aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten