Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

RobecoSAM Net Zero 2050 Climate Equities F EUR

RobecoSAM Net Zero 2050 Climate Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld, met een doelstelling om te decarboniseren naar netto-nul.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen jaar
22,23%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 18.60
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

RobecoSAM Net Zero 2050 Climate Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld, met een doelstelling om te decarboniseren naar netto-nul. De selectie van deze aandelen is gebaseerd op een fundamentele analyse. Het fonds heeft duurzaam beleggen als doelstelling in de zin van Artikel 9 van de Verordening (EU) 2019/2088 van 27 november 2019 betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële sector. Het fonds streeft ernaar de CO2-voetafdruk van de portefeuille te verkleinen en daarmee bij te dragen aan de doelen van het Akkoord van Parijs om de maximale wereldwijde temperatuurstijging te beperken tot ruim onder 2 °C. Het fonds streeft ernaar een beter rendement te behalen dan de index.

In dit fonds wordt € 143 miljoen belegd

Chris Berkouwer, Yanxin Liu Fondsmanager

Lees meer

Chris Berkouwer is portefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Hij is ook plaatsvervangend hoofdportefeuillemanager. Hij is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op de transitie naar een CO2-arme economie, op bedrijven binnen de sectoren energie, basismaterialen en industrie & dienstverlening, en op portefeuilleconstructie. Hij kwam in 2010 in dienst bij Robeco. Daarvoor was hij werkzaam als analist voor het The Hague Centre for Strategic Studies. Voordat hij lid werd van het Global Equity-team, analyseerde hij landen, sectoren en bedrijven voor verschillende aandelenteams. Hij heeft bedrijfskunde en International Public Management gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een CFA®-charterholder. Yanxin Liu is portefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Zij is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op de sectoren industrie & dienstverlening, energie en basismaterialen, en ook voor portefeuilleconstructie. Yanxin was 11 jaar lid van ons Emerging Markets Equity-team, voordat ze in 2022 lid werd van het Global Equity-team. In het Emerging Markets-team richtte zij zich op alle sectoren in Groot-China. Daarvoor was Yanxin werkzaam voor DSM Pension Services in Nederland als analist gericht op Amerikaanse largecapaandelen. Yanxin is afgestudeerd in Finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een bachelor in Financial Accounting van de Nankai University in Tianjin, China. Ze werd CFA®-charterholder in 2015 en haar moedertaal is Mandarijn.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 1,01%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,07%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

RobecoSAM Net Zero 2050 Climate Equities F EUR

RobecoSAM Net Zero 2050 Climate Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld, met een doelstelling om te decarboniseren naar netto-nul.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten