Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

RobecoSAM Biodiversity Equities F EUR

Actief beheerd fonds dat belegt in bedrijven van over de hele wereld die duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en ecosysteemdiensten ondersteunen om het verlies aan biodiversiteit te helpen beperken.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen jaar
13,34%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 2.87
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

RobecoSAM Biodiversity Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen of bedrijven van over de hele wereld die duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en ecosysteemdiensten ondersteunen om het verlies aan biodiversiteit te helpen beperken. De selectie van deze aandelen is gebaseerd op een fundamentele analyse. Het fonds heeft duurzaam beleggen als doelstelling in de zin van Artikel 9 van de Verordening (EU) 2019/2088 van 27 november 2019 betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële sector. De strategie integreert duurzaamheidscriteria in het aandelenselectieproces en via een themaspecifieke duurzaamheidsbeoordeling. De portefeuille wordt samengesteld op basis van een in aanmerking komend beleggingsuniversum van bedrijven met een bedrijfsmodel dat bijdraagt aan de thematische beleggingsdoelstellingen. De beoordeling van de relevante SDG's is gebaseerd op een intern ontwikkeld raamwerk. Voor meer informatie hierover, zie www.robeco.com/si. Het fonds streeft ernaar een beter rendement te behalen dan de index.

In dit fonds wordt € 5 miljoen belegd

David Thomas Fondsmanager

Lees meer

David Thomas is portefeuillemanager van de Robeco Biodiversity Equities-strategie en lid van het Thematic Investing-team. Voordat hij in 2022 bij Robeco in dienst kwam, was David portefeuillemanager bij Ellerston Capital. Daar beheerde hij meerdere strategieën, waaronder een fonds voor een van de grootste staatsbeleggers ter wereld. David brengt 29 jaar ervaring op de financiële markten met zich mee en heeft gewerkt voor wereldwijde ondernemingen, zoals Price Waterhouse Coopers, Macquarie Bank, Morgan Stanley en CLSA. Hij heeft zijn ervaring op de aandelenmarkten, met een speciale focus op de consumentensectoren en de IT-sector, uitgebreid in verschillende functies in Sydney en Londen. David heeft een Bachelor of Business van de Swinburne University en heeft het leiderschapsprogramma van de Harvard Business School met succes afgerond.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 1,01%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,11%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

RobecoSAM Biodiversity Equities F EUR

Actief beheerd fonds dat belegt in bedrijven van over de hele wereld die duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en ecosysteemdiensten ondersteunen om het verlies aan biodiversiteit te helpen beperken.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten