Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco Transition Emerging Credits FH EUR

Robeco Transition Emerging Credits is een actief beheerd fonds dat belegt in bedrijfsobligaties uit opkomende markten.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen 5 jaar
0,69%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Nee
Categorie
Obligaties

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 5.48
2022 -12.68
2021 -0.24
2020 6.74
2019 9.74
2021-2023 -2.78
2019-2023 1.48
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

Robeco Transition Emerging Credits is een actief beheerd fonds dat belegt in bedrijfsobligaties uit opkomende markten. De selectie van deze obligaties is gebaseerd op fundamentele analyse. Het fonds heeft als doelstelling het behalen van vermogensgroei op de lange termijn. Het fonds heeft de flexibiliteit om te beleggen in waardekansen die buiten het indexuniversum vallen, wat betekent dat het fonds schuldpapier in zowel lokale valuta's als harde valuta's omvat. Bedrijven worden geselecteerd op basis van hun exposure in plaats van op hun locatie, en soms worden staatsobligaties verkozen boven credits. Een grondige bedrijfs- en landenanalyse is een belangrijk onderdeel van het beleggingsproces.

In dit fonds wordt € 189 miljoen belegd

Reinout Schapers, Christiaan Lever, Thu Ha Chow, Frank Reynaerts Fondsmanager

Lees meer

Reinout Schapers is portefeuillemanager voor investment grade in het Credit-team. Voordat hij in 2011 bij Robeco in dienst trad, werkte Reinout bij Aegon Asset Management als hoofd European High Yield. Daarvoor was hij werkzaam bij Rabo Securities als M&A Associate en bij Credit Suisse First Boston als Analyst Corporate Finance. Reinout is sinds 2003 werkzaam in de beleggingswereld. Hij studeerde architectuur aan de Technische Universiteit Delft. Christiaan Lever is portefeuillemanager voor high yield en credits uit opkomende markten in het Credit-team. Deze functie bekleedt hij sinds 2016. Daarvoor was hij Financial Risk Manager bij Robeco, waarbij hij zich richtte op marktrisico, tegenpartijrisico en liquiditeitsrisico op de obligatiemarkten. Christiaan is sinds 2010 werkzaam in de beleggingswereld. Hij studeerde Quantitative Finance en econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Thu Ha Chow is gevestigd in Singapore en werkzaam als hoofd van Fixed Income Asia en als portefeuillemanager met een focus op Aziatische credits. Voordat ze in 2022 bij Robeco in dienst trad, was ze portefeuillemanager en Azië-strateeg bij Loomis Sayles & Co en hoofd Asian Credit bij Aberdeen Asset Management, beide in Singapore. Daarvoor werkte Thu Ha 15 jaar in Londen, waar ze posities in senior obligaties beheerde bij Deutsche Asset Management en Threadneedle Asset Management. Ook was zij drie jaar werkzaam in investment banking bij Credit Suisse First Boston. Ze begon haar loopbaan in 1998 na het behalen van een master in Economie en Filosofie aan de London School of Economics. Frank Reynaerts is creditanalist voor opkomende markten en portefeuillemanager van de strategie Transition Asian Bonds. Hij kwam in 2011 bij Robeco in dienst als portefeuillemanager schuldpapier uit opkomende markten. Daarvoor was hij werkzaam als portefeuillemanager investmentgradecredits bij Syntrus Achmea, als portefeuillemanager schuldpapier uit opkomende markten bij Lombard Odier, en als portefeuillemanager vastrentende waarden bij Fortis. Frank begon zijn carrière in 1997 bij ASLK Bank als risicoanalist. Hij studeerde handels- en financiële wetenschappen aan de EHSAL Management School in Brussel en is een CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,82%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,10%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Robeco Transition Emerging Credits FH EUR

Robeco Transition Emerging Credits is een actief beheerd fonds dat belegt in bedrijfsobligaties uit opkomende markten.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • Een fonds aankopen kan eenvoudig en zonder transactiekosten via uw persoonlijke omgeving. U selecteert hiervoor links in het menu Rekening -> Kopen. Kies het fonds dat u wilt kopen en vul het gewenste bedrag in. U kunt de koop betalen vanaf het spaarsaldo of via iDEAL. Let op de standaardlimiet voor overboeken via IDEAL. Wilt u een groot bedrag inleggen? Dan dient u de opdracht te bevestigen (via de ING scanner, Rabo scanner, e.dentifier ect.) U kunt de daglimiet ook tijdelijk verhogen via de bank-app.

  • Een aankoop geplaatst op beursdagen voor 14:00 uur wordt de volgende beursdag (rond 11:00 uur) tegen de dan geldende dagkoers uitgevoerd. Voor een aankoop geplaatst na 14:00 uur duurt het twee beursdagen tot de opdracht is uitgevoerd. Feestdagen en weekenden kunnen aankoop opdrachten vertragen. In de Agenda vindt u een maandoverzicht van deze feestdagen, welke fondsen dit betreft en wat dit specifiek betekent voor het handelen in deze fondsen.

  • Het portefeuillerendement staat in het overzicht van uw persoonlijke omgeving. Voor verdere verdieping kies Portefeuille-overzicht.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten