Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund - EUR G

Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen 5 jaar
15,26%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Ja
Categorie
Aandelen

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 21.42
2022 -15.32
2021 31.27
2020 16.34
2019 33.23
2021-2023 10.51
2019-2023 15.91
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld. De selectie van deze aandelen is gebaseerd op een fundamentele analyse.Het fonds heeft als doelstelling het behalen van een beter rendement dan de index. Het fonds heeft een geconcentreerde portefeuille van aandelen met het hoogste groeipotentieel. De aandelen worden geselecteerd op basis van een hoge vrije cashflow, een aantrekkelijk rendement op geïnvesteerd kapitaal en een positief duurzaamheidsprofiel. Het fonds streeft ernaar aandelen te selecteren met een relatief kleine milieuvoetafdruk in vergelijking met aandelen met een grote milieuvoetafdruk.

In dit fonds wordt € 3.9 miljard belegd

Michiel Plakman CFA, Chris Berkouwer, Oliver Attwater Fondsmanager

Lees meer

Michiel Plakman is hoofdportefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Ook is hij co-hoofd van Robeco's Global Equity-team. Hij is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op SDG-beleggen en bedrijven binnen de sectoren informatietechnologie, communicatiediensten en vastgoed, en voor portefeuilleconstructie. Deze functie bekleedt hij al sinds 2009. Hiervoor was hij binnen het TMT-team verantwoordelijk voor het beheren van Robeco IT Equities. Voordat Michiel in 1999 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij als portefeuillemanager voor Japanse aandelen bij Achmea Global Investors (PVF Pensioenen). Daarvoor werkte hij van 1995 tot 1996 als portefeuillemanager Europese aandelen bij Pensioenfonds KPN. Hij studeerde econometrie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en hij is CFA®-charterholder. Chris Berkouwer is portefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Hij is ook plaatsvervangend hoofdportefeuillemanager. Hij is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op de transitie naar een CO2-arme economie, op bedrijven binnen de sectoren energie, basismaterialen en industrie & dienstverlening, en op portefeuilleconstructie. Hij kwam in 2010 in dienst bij Robeco. Daarvoor was hij werkzaam als analist voor het The Hague Centre for Strategic Studies. Voordat hij lid werd van het Global Equity-team, analyseerde hij landen, sectoren en bedrijven voor verschillende aandelenteams. Hij heeft bedrijfskunde en International Public Management gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een CFA®-charterholder. Oliver Attwater is portefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Hij is ook plaatsvervangend hoofdportefeuillemanager. Oliver is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op bedrijven in de sectoren informatietechnologie en communicatiediensten en op portefeuilleconstructie. Hij kwam in 2021 in dienst bij Robeco. Daarvoor was hij Head of US Equities bij het pensioenfonds van British Airways in Londen, Verenigd Koninkrijk, waar hij verantwoordelijk was voor portefeuillebeheer en analisten in alle sectoren. Hij heeft een bachelordiploma van University College London en hij is CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,66%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,03%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald 29-6-2022 1,00
Uitbetaald 28-6-2023 1,00

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund - EUR G

Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten