Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco QI Global Dynamic Duration FH EUR

Robeco QI Global Dynamic Duration is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in staatsobligaties met een investmentgraderating.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen 5 jaar
-2,12%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Nee
Categorie
Obligaties

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 7.59
2022 -15.03
2021 -4.11
2020 1.09
2019 4.56
2021-2023 -4.29
2019-2023 -1.51
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

Robeco QI Global Dynamic Duration is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in staatsobligaties met een investmentgraderating.Het fonds heeft als doelstelling het behalen van vermogensgroei op de lange termijn. Het fonds maakt gebruik van derivaten om de duration (rentegevoeligheid) van de portefeuille op een dynamische manier aan te passen. De durationposities worden gebaseerd op ons eigen durationmodel, dat de richting van de obligatiemarkten voorspelt op basis van gegevens van de financiële markten. De ESG-scores van landen zijn een integraal onderdeel van onze bottom-uplandenallocatie.

In dit fonds wordt € 713 miljoen belegd

Olaf Penninga, Lodewijk van der Linden, Johan Duyvesteyn Fondsmanager

Lees meer

Olaf Penninga is portefeuillemanager Quant Fixed Income. Hij was al portefeuillemanager voor Dynamic Duration sinds 2005 en werd in 2011 hoofdportefeuillemanager. Dit zijn allemaal kwantitatieve obligatiestrategieën. Eerdere functies binnen Robeco zijn hoofdportefeuillemanager voor Robeco's fundamenteel beheerde Euro Government Bonds-strategie en researcher met verantwoordelijkheid voor allocatieonderzoek op de obligatiemarkten. Voordat hij in 2003 terugkwam bij Robeco, werkte Olaf een jaar als beleggingseconometrist bij Interpolis. Hij begon zijn carrière in 1998 bij Robeco. Hij is (cum laude) afgestudeerd in wiskunde aan de Universiteit van Leiden. Lodewijk van der Linden is portefeuillemanager Quant Fixed Income. Hij kwam in augustus 2018 in dienst bij Robeco. In de periode 2015-2018 was Lodewijk werkzaam bij Aegon Asset Management, waar hij Risk Associate en Team Manager Client Reporting was. Lodewijk begon zijn carrière in 2013 als Consultant Actuariaat bij PwC. Hij studeerde actuariële wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en econometrie en managementwetenschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Johan Duyvesteyn is portefeuillemanager Quant Fixed Income. Zijn vakgebieden zijn onder meer timing op de staatsobligatiemarkt, markttiming van creditbeta, duurzaamheid van landen en schuldpapier uit opkomende markten. Hij heeft artikelen gepubliceerd in het Financial Analysts Journal, het Journal of Empirical Finance, het Journal of Banking and Finance en het Journal of Fixed Income. Johan begon zijn carrière in de beleggingssector in 1999 bij Robeco. Hij is gepromoveerd in Finance, studeerde financiële econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,51%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,04%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Robeco QI Global Dynamic Duration FH EUR

Robeco QI Global Dynamic Duration is een actief beheerd fonds dat wereldwijd belegt in staatsobligaties met een investmentgraderating.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten