Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco High Dividend Sustainable Property Equities C EUR

Robeco Sustainable Property Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen 5 jaar
1,04%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Ja
Categorie
Aandelen

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 5.67
2022 -21.27
2021 35.74
2020 -10.79
2019 27.23
2021-2023 4.14
2019-2023 5.09
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

Robeco Sustainable Property Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld. De selectie van deze aandelen is gebaseerd op een fundamentele analyse.Het fonds heeft als doelstelling het behalen van een beter rendement dan de index. Dit fonds is het eerste fonds dat sterke wereldwijde trends in de vastgoedsector signaleert. Binnen deze trends richt dit fonds zich op bedrijven met de beste vooruitzichten binnen de sector. De fondsmanagers gebruiken zorgvuldig ontwikkelde modellen om aandelen te kiezen met goede winstverwachtingen en een redelijke waardering. Het fonds streeft ernaar aandelen te selecteren met een relatief kleine milieuvoetafdruk in vergelijking met aandelen met een grote milieuvoetafdruk.

In dit fonds wordt € 403 miljoen belegd

Folmer Pietersma, Frank Onstwedder Fondsmanager

Lees meer

Folmer Pietersma is portefeuillemanager van het fonds Robeco Sustainable Property Equities. Voordat hij in 2007 bij Robeco in dienst kwam, werkte Folmer bij ABN AMRO Asset Management als portefeuillemanager en financieel analist. Hij begon zijn carrière in 1997 bij ING. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Tilburg en beschikt over een CEFA-registratie. Frank Onstwedder is portefeuillemanager van het fonds Robeco Sustainable Property Equities. Hij kwam in 2018 terug in dienst bij Robeco. Daarvoor was Frank werkzaam bij NN IP in de periode 2009-2018 als Head of Financials en analist vastgoed in het onderzoeksteam voor wereldwijde aandelen, en als portefeuillemanager bij Lehman Brothers/Neuberger Berman in de periode 2007-2009. In de periodes 1994-1998 en 2000-2007 bekleedde hij verschillende functies bij Robeco, waaronder portefeuillemanager van het Robeco Property Fund. Tussen deze twee periodes was hij werkzaam bij Aegon Investment Management. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,91%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,07%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald 23-6-2023 1,19
Uitbetaald 27-9-2023 1,19
Uitbetaald 21-12-2023 1,15
Uitbetaald 27-3-2024 1,21

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Robeco High Dividend Sustainable Property Equities C EUR

Robeco Sustainable Property Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit ontwikkelde landen over de hele wereld.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten