Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco Corporate Hybrid Bonds CH EUR

Robeco Corporate Hybrid Bonds is een actief beheerd fonds dat belegt in wereldwijde hybride bedrijfsobligaties uitgegeven door niet-financiële bedrijven.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Rendement afgelopen 5 jaar
2,03%
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Ja
Categorie
Obligaties

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
2023 8.62
2022 -11.33
2021 0.53
2020 4.26
2019 11.84
2021-2023 -1.07
2019-2023 2.46
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

Robeco Corporate Hybrid Bonds is een actief beheerd fonds dat belegt in wereldwijde hybride bedrijfsobligaties uitgegeven door niet-financiële bedrijven. De selectie van deze obligaties is gebaseerd op fundamentele analyse. Het fonds heeft als doelstelling het behalen van vermogensgroei op de lange termijn. Hybride bedrijfsobligaties zijn sterk achtergestelde obligaties die vergelijkbaar zijn met aandelen. De obligaties worden voornamelijk uitgegeven door issuers met een investmentgraderating. Het fonds selecteert de best-in-class hybride obligaties met het beste risico-rendementsprofiel.

In dit fonds wordt € 268 miljoen belegd

Daniel Ender, Peter Kwaak, Patrick Bawlf Fondsmanager

Lees meer

Daniel Ender is portefeuillemanager voor investment grade in het Credit-team. Daarvoor was hij creditanalist bij Actiam. Daniel begon zijn carrière in de beleggingssector in 2018 bij ABN AMRO. Hij is afgestudeerd in financiële economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een bachelordiploma in politicologie en economie van de Universiteit van Connecticut. Daarnaast is hij een CFA®-charterholder. Peter Kwaak is portefeuillemanager voor investment grade in het Credit-team. Voordat hij in 2005 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij drie jaar als portefeuillemanager credits bij Aegon Asset Management en twee jaar bij NIB Capital. Peter is sinds 1998 werkzaam in de beleggingswereld. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een CFA®-charterholder. Patrick Bawlf is portefeuillemanager voor investment grade in het Credit-team. Daarvoor was hij binnen het Credit-team een analist gericht op de sector nutsbedrijven. Voordat hij in 2017 in dienst kwam bij Robeco, werkte Patrick als hoofd Corporate Credit Research bij Mizuho. Daarvoor stond hij aan het hoofd van het Credit Desk Analyst-team bij Nomura en van het Credit Trading Desk Analyst-team bij Lehman Brothers. Daar richtte hij zich op kansen in noodlijdende, highyield- en investmentgradecredits. Eerder in zijn carrière werkte Patrick in corporate finance bij Deutsche Bank en in accounting bij KPMG, waar hij zijn titel van Chartered Accountant behaalde. Hij is sinds 1995 actief in de beleggingswereld en studeerde economie aan de University of British Columbia.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,62%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,01%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald 23-6-2023 0,99
Uitbetaald 27-9-2023 0,99
Uitbetaald 21-12-2023 1,00
Uitbetaald 27-3-2024 1,26

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Robeco Corporate Hybrid Bonds CH EUR

Robeco Corporate Hybrid Bonds is een actief beheerd fonds dat belegt in wereldwijde hybride bedrijfsobligaties uitgegeven door niet-financiële bedrijven.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten