Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Offensief

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Terugblik geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

In april is Robeco ONE Offensief met 2,78% gedaald. De markten reageerden niet goed op tekenen dat de inflatie niet verder daalt. Dit betekent dat er weinig ruimte is om de rente te verlagen. Hierdoor steeg de langlopende rente. Dit was nadelig voor de prijs van obligaties, die bijna 2% daalden. Ook de aandelenmarkten reageerden negatief, met een daling van bijna 3%. De hogere rente leidde ook tot een sterkere Amerikaanse dollar.

Tegen de trend in stegen de aandelen uit opkomende markten. Dit kwam doordat de Chinese aandelen zich herstelden. Maar omdat het momentum afneemt en de rente langer hoog blijft, denken we dat het beter is om voorzichtiger te zijn. Daarom besloten we om minder in aandelen te beleggen. We deden dit door winst te nemen op onze positie in Japanse aandelen.

We bleven minder dan gemiddeld beleggen in bedrijfsobligaties. Dit deden we omdat we denken dat de risicovergoedingen momenteel te laag zijn. We bleven ook meer dan gemiddeld beleggen in grondstoffen (+5%). We zien dit als een goede manier om onze beleggingen te spreiden. Ook biedt het bescherming tegen inflatie.

Rendement Robeco ONE Offensief

per 30 april 2024 

PeriodeRendement (%)
20245,37%
202313,37%
2022-11,11%
202117,66%
20204,50%
201923,30%
2021-20235,84%
2019-20238,85%
Sinds start (10-2012)6,95%
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar na fondskosten over de aangegeven periode. De dienstverleningskosten zijn nog niet verwerkt in het rendement. De dienstverleningskosten zorgen ervoor dat het rendement lager is dan hierboven weergegeven. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten