Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Neutraal

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Terugblik geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

In januari is Robeco ONE Neutraal met 1,25% gestegen. Het marktsentiment verbeterde verder in januari. De korte rentes hebben hun piek bereikt en het is nu niet meer de vraag óf, maar wanneer de eerste renteverlaging komt. Dit vooruitzicht leidde tot positieve beursreacties. De Amerikaanse economie groeide met 3,3%, terwijl de economieën in de Eurozone slechts met 0,1% groeiden in het laatste kwartaal van 2023. Ondanks de daling blijft de kerninflatie op een niveau van 3,5-4%.

Bedrijfsobligaties presteerden beter dan staatsobligaties. Robeco High Yield Bonds, dat deel uitmaakt van de portefeuille, steeg met 0,7%. Aandelen sloten de maand af met winsten tussen de 1 tot 2% in zowel de VS als Europa, ondersteund door de kracht van de Amerikaanse dollar. Robeco Sustainable Global Stars behaalde een sterk rendement van 3,7%, terwijl Robeco Emerging Markets Equities daalde met 1,1% vanwege een zwak sentiment rond China.

In de fondsportefeuille werd de aandelenweging verhoogd door onze positie in Japanse aandelen te vergroten. Met toenemende aandacht voor aandeelhoudersrendement, gezonde winstgroei en nog steeds redelijke waarderingen, zijn Japanse aandelen aantrekkelijker geworden en doorbreekt de Nikkei-index het aloude record uit 1990.

Daarnaast hebben we een positie ingenomen in de gezondheidssector. We zien groei hervatten in deze defensieve sector die in het post-Covid-tijdperk minder populair is geworden. Tegelijkertijd hebben we onze positie in Robeco High Yield Bonds verkleind. Deze strategische beslissingen hebben bijgedragen aan de positieve prestaties van Robeco ONE Neutraal in januari.

Rendement Robeco ONE Neutraal

per 31 januari 2024 

PeriodeRendement (%)
20241,25%
202311,08%
2022-12,30%
202111,18%
20204,80%
201917,27%
2021-20232,70%
2019-20235,89%
Sinds start (10-2012)4,92%
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar na fondskosten over de aangegeven periode. De dienstverleningskosten zijn nog niet verwerkt in het rendement. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten