Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Neutraal

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Terugblik geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

In mei steeg Robeco ONE Neutraal met 1,79%. Aandelen hervatten hun stijging na de terugval in april en bereikten in veel markten nieuwe toppen. Sommige Amerikaanse economische gegevens wijzen op een lagere groei met minder inflatie, waardoor het voor de FED gemakkelijker zou worden om een cyclus van renteverlagingen te starten. De kloof tussen de Amerikaanse en Europese rendementen op obligaties werd kleiner, waardoor de Amerikaanse dollar daalde.

In de loop van de maand hebben we de positie in grondstoffen verlaagd. We denken dat een lagere groei in de VS, en de nog steeds gedempte vraagvooruitzichten van China, druk zullen zetten op industriële grondstoffen. Op de lange termijn blijven we geloven in het tekort aan aanbod van veel belangrijke grondstoffen zoals koper.

De resultaten van veel van de grootste techbedrijven bevestigden hun positieve vooruitzichten en resulteerden erin dat ze de aandelenindices opnieuw omhoog stuwden. Robeco Sustainable Global Stars Equities en Robeco QI Global Developed Sustainable Enhanced Index Equities hebben de meeste blootstelling aan deze kwalitatieve groeiaandelen en stegen met meer dan 3%. Opkomende markten bleven achter doordat de rally in China stagneerde en de Braziliaanse aandelen corrigeerden.

Rendement Robeco ONE Neutraal

per 31 mei 2024

PeriodeRendement (%)
20245,07%
202311,08%
2022-12,30%
202111,18%
20204,80%
201917,27%
2021-20232,70%
2019-20235,89%
Sinds start (10-2012)5,11%
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar na fondskosten over de aangegeven periode. De dienstverleningskosten zijn nog niet verwerkt in het rendement. De dienstverleningskosten zorgen ervoor dat het rendement lager is dan hierboven weergegeven. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten