Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Duurzaam

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Terugblik geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

In januari is Robeco ONE Duurzaam met 0,6% gestegen. Het impact aandelensegment presteerde in deze periode behoorlijk minder dan de bredere aandelenmarkt. Vooral de zonne-energiesector kent momenteel enkele structurele uitdagingen. Europese producenten van zonnepanelen hebben gewaarschuwd dat zij productielijnen dreigen te sluiten tenzij de EU noodmaatregelen neemt om de sector te redden, zoals het opkopen van hun voorraden die de afgelopen jaren zijn opgestapeld door de komst van goedkopere versies uit China.

Gelukkig wist de sterke prestatie van de rest van de portefeuille de algehele impact op het rendement te verzachten. Robeco Sustainable Global Stars Equities, bijvoorbeeld, had een uitstekende maand. Het profiteerde van een overweging in financiële waarden en een sterke selectie binnen deze sector. Zo rapporteerde Visa (een van de top 10 holdings) een winst die de voorspellingen van Wall Street overtrof, vanwege de toename van uitgaven met creditcards te midden van sterke economische groei in de VS.

Binnen de categorie bedrijfsobligaties had Robeco SDG Credit Income een opvallende maand. Het fonds profiteerde van een overweging in Europese kredieten en met name financiële waarden. Dit alles heeft bijgedragen aan de prestaties van Robeco ONE Duurzaam in januari.

Rendement Robeco ONE Duurzaam

per 31 januari 2024 

PeriodeRendement (%)
20240,60%
20238,48%
2022-13,63%
202110,79%
20205,93%
201916,83%
2021-20231,25%
2019-20235,14%
Sinds start (06/2018)3,58%
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar na fondskosten over de aangegeven periode. De dienstverleningskosten zijn nog niet verwerkt in het rendement. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten