Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Duurzaam

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Terugblik geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

In mei steeg Robeco ONE Duurzaam met 2,14%. Aandelen hervatten hun stijging na de terugval in april en bereikten in veel markten nieuwe toppen. Sommige Amerikaanse economische gegevens wijzen op een lagere groei met minder inflatie, waardoor het voor de FED gemakkelijker zou worden om een cyclus van renteverlagingen te starten. De kloof tussen de Amerikaanse en Europese rendementen op obligaties werd kleiner, waardoor de Amerikaanse dollar daalde.

De beslissing om meer risico te nemen in aandelen ten opzichte van obligaties pakte goed uit. De selectie van effecten was positief, met name binnen het 'equity impact' segment. Binnen de 'equity impact' strategie was de zonne-energiesector de absolute topper. De resultaten van veel van de grootste techbedrijven bevestigden hun positieve vooruitzichten en resulteerden erin dat ze de aandelenindices opnieuw omhoog stuwden. Robeco Sustainable Global Stars Equities heeft de meeste blootstelling aan deze kwalitatieve groeiaandelen en steeg met meer dan 3%.

De risicovergoeding op bedrijfsobligaties is nog steeds behoorlijk onder het vijfjaarsgemiddelde. Het accent in Europese obligaties was gunstig ten opzichte van obligaties die in US Dollar noteren. Het accent in aandelen in de financiële sector droeg ook bij aan het extra rendement ten opzichte van de markt.

Rendement Robeco ONE Duurzaam

per 31 mei 2024

PeriodeRendement (%)
20244,54%
20238,48%
2022-13,63%
202110,79%
20205,93%
201916,83%
2021-20231,25%
2019-20235,14%
Sinds start (06/2018)4,04%
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar na fondskosten over de aangegeven periode. De dienstverleningskosten zijn nog niet verwerkt in het rendement. De dienstverleningskosten zorgen ervoor dat het rendement lager is dan hierboven weergegeven. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten