Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco ONE Defensief

De beheerders van Evi ONE, werkzaam bij Robeco Institutional Asset Management, hebben deze Evi ONE Terugblik geschreven en zijn verantwoordelijk voor de inhoud. In dit verslag geven zij een overzicht van de prestaties en ontwikkelingen van de Evi ONE-fondsen.

In januari is Robeco ONE Defensief met 0,46% gestegen. Het marktsentiment verbeterde verder in januari. De korte rentes hebben hun piek bereikt en het is nu niet meer de vraag óf, maar wanneer de eerste renteverlaging komt. Dit vooruitzicht leidde tot positieve beursreacties. De Amerikaanse economie groeide met 3,3%, terwijl de economieën in de Eurozone slechts met 0,1% groeiden in het laatste kwartaal van 2023. Ondanks de daling blijft de kerninflatie op een niveau van 3,5-4%.

Staatsobligaties lieten aanvankelijk een daling zien, maar herstelden later in de maand een groot deel van de verliezen. Bedrijfsobligaties presteerden beter, met Robeco High Yield Bonds en Robeco Euro Credit Bonds die kleine winsten boekten. Hierdoor kon Robeco ONE Defensief van deze positieve ontwikkelingen profiteren.

Aandelen sloten de maand af met winsten van tussen de 1 en 2% in zowel de VS als Europa, ondersteund door de kracht van de Amerikaanse dollar. In de fondsportefeuille werd de aandelenweging verhoogd door onze positie in Japanse aandelen te vergroten. Met toenemende aandacht voor aandeelhoudersrendement, gezonde winstgroei en nog steeds redelijke waarderingen, zijn Japanse aandelen aantrekkelijker geworden en doorbreekt de Nikkei-index het aloude record uit 1990.

Daarnaast hebben we een positie ingenomen in de gezondheidssector. We zien groei hervatten in deze defensieve sector die in het post-Covid-tijdperk minder populair is geworden. Tegelijkertijd hebben we onze positie in Robeco High Yield Bonds verkleind. Deze strategische beslissingen hebben bijgedragen aan de positieve prestaties van Robeco ONE Defensief in januari.

Rendement Robeco ONE Defensief

per 31 januari 2024 

PeriodeRendement (%)
20240,46%
20238,84%
2022-13,16%
20214,75%
20205,69%
201911,21%
2021-2023-0,33%
2019-20233,08%
Sinds start (10-2012)3,13%
Geannualiseerd (jaar)

Gemiddeld rendement per jaar na fondskosten over de aangegeven periode. De dienstverleningskosten zijn nog niet verwerkt in het rendement. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Meer informatie over de kosten van Evi ONE vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten