Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Overlijden melden

Als nabestaande komt er veel op u af. Graag helpen wij u de zaken bij Evi van Lanschot zo eenvoudig mogelijk af te handelen.

Hoe werkt het melden van een overlijden?

Bij een overlijden gaat uw aandacht logisch gezien niet meteen uit naar financiële zaken. Wij helpen u om de nalatenschap zo eenvoudig mogelijk in orde te maken.

1. Overlijden melden
U kunt een overlijden online aan ons melden. Dit doet u via het formulier onderaan deze pagina.

2. Gegevens beschikkingsbevoegde doorgeven
Na ontvangst van de melding van overlijden ontvangt u een bevestiging via e-mail. In deze e-mail staat een link om uw e-mailadres aan ons op te geven. U kunt hierna online uw persoonsgegevens aan ons doorgeven. Bent u zelf al klant bij Evi van Lanschot? Neemt u dan telefonisch contact met ons op.

3. Wij nemen contact op
Eén van onze medewerkers neemt contact met u op om te inventariseren wat de wensen zijn en maakt een wijzigingsvoorstel op. Een wijzigingsvoorstel is de uitwerking van hetgeen wij met u besproken hebben. U ontvangt dit wijzigingsvoorstel op het door u opgegeven e-mailadres.

4. U krijgt inzage in de beleggingsrekening(en)
Zodra u het identificatieproces heeft afgerond, krijgt u inzage in de beleggingsrekening(en). Nu kunt u ook het document dat wij u toesturen uitprinten, tekenen en uploaden via uw persoonlijke omgeving.

5. Afwikkeling
Na ontvangst van het getekende document handelen wij het overlijden verder administratief volledig af. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 6 weken kan duren. Na de administratieve afhandeling ontvangt u binnen twee weken een overzicht voor de erfbelasting.

Veelgestelde vragen

  • Wilt u weten welke keuzes u heeft met de beleggingen en het spaartegoed? Wij denken graag met u mee en bespreken de mogelijkheden. Zo kunt u de nalatenschap afhandelen zoals u dat wilt.

  • Kosten die u maakt voor de uitvaart kunnen van de rekening van de overledene worden betaald. De beschikkingsbevoegde kan de factuur doorsturen naar Evi van Lanschot, waarna wij deze zullen betalen vanaf de ervenrekening. Weet u niet zeker wie beschikkingsbevoegd is of welke factuur u door kunt sturen? Neemt u dan voor de zekerheid contact met ons op, wij helpen graag.

  • Als executeur testamentair of boedelgevolmachtigde geeft u financiële opdrachten door via uw persoonlijke omgeving of de Inlog app. Als er sprake is van een gezamenlijke bevoegdheid geeft u financiële opdrachten aan ons door met een schriftelijk verzoek, ondertekend door alle executeurs of boedelgevolmachtigden. U mag dit verzoek toesturen per post, per mail of door het verzoek te uploaden in uw persoonlijke omgeving.

  • Na de verwerking van de nalatenschap in onze administratie, wordt er direct een overzicht erfbelasting opgesteld. Na de verwerking van de nalatenschap in onze administratie, wordt er direct een overzicht erfbelasting opgesteld en via e-mail toegestuurd.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten