Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Fondswijziging

In maart 2024 voert Robeco voor een drietal van haar beleggingsfondsen een aantal wijzigingen door. Meer details hierover en veelgestelde vragen vindt u op deze pagina.

Robeco zet de beleggingen in de Robecofondsen Robeco ONE Duurzaam, Robeco Multi Asset Growth en Robeco Multi Asset Income om naar een nieuwe fondsstructuur. Deze omzetting gebeurt automatisch. Daar hoeft u als klant niets voor te doen. Wel veranderen onder andere de fondsnamen en de fondscodes.

Deze pagina bevat informatie voor aandeelhouders in onderstaande drie Robeco Multi Asset Sub-Funds die samengaan met de overeenkomstige subfondsen van Robeco Capital Growth Funds. Lees de volledige ‘Notice to shareholders’.

UivoeringsdatumFuserende subfunds van Robeco All Strategies FundsOntvangende subfunds van Robeco Capital Growth Funds
12 maart 2024Robeco ONE Duurzaam (Robeco Multi Asset Sustainable)Robeco ONE Duurzaam (Robeco Sustainable Diversified Allocation)
13 maart 2024Robeco Multi Asset GrowthRobeco Sustainable Dynamic Allocation
15 maart 2024Robeco Multi Asset IncomeRobeco Sustainable Income Allocation

Veelgestelde vragen

 • Robeco wil hiermee een vereenvoudiging realiseren van de SICAV-structuur van haar fondsen. Hierdoor kan Robeco efficiënter opereren voor bestaande en toekomstige aandeelhouders. SICAV staat voor Sociétés d'Investissement à Capital Variable. De meeste beleggingsfondsen in Luxemburg zijn SICAV's.

 • Alle kosten, die gemaakt worden voor deze omwisseling, neemt Robeco Institutional Asset Management B.V. op zich.

 • Hoewel de fondsnaam wijzigt, blijft veel hetzelfde. Zo blijven de fondsbeheerders en de fondskosten gelijk. Er is bij de omwisseling geen verandering van de beleggingsportefeuille van het fonds voorzien.

 • Op de uitvoeringsdatum komen de nieuwe EID’s beschikbaar op de productpagina’s van de Robecofondsen.

 • Om de overgang goed en zorgvuldig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat de fondsen gedurende een periode gesloten zijn. In deze periode kunnen er geen in- of uitgaande geldstromen in de fondsen zijn.

  Fonds + Gesloten periode
  Robeco ONE Duurzaam: 1 maart 2024, na 14.00 uur t/m 12 maart 2024, 14.00 uur
  Robeco Multi Asset Growth G EUR: 6 maart 2024, na 14.00 uur t/m 15 maart 2024, 14.00 uur
  Robeco Multi Asset Income G EUR: 8 maart 2024, na 14.00 uur t/m 19 maart 2024, 14.00 uur

  De omzetting van bovenstaande fondsen neemt helaas meer tijd in beslag dan in eerdere berichtgeving is aangegeven.

 • Uw beleggingen gaan 1 op 1 over. Dat wil zeggen dat u op de uitvoeringsdatum weer exact hetzelfde aantal participaties in uw portefeuille ontvangt. KPMG Luxemburg controleert dit hele proces.

 • Op de fondspagina’s en factsheets blijft de historie behouden en gaat de berekening door. Wel zal er een melding worden geplaatst over de performance tot aan de datum van de wijziging.

 • Het rekeningsysteem bij Evi zal het resultaat van het oude fonds berekenen tot aan het moment van de omwisseling. Vervolgens start een nieuwe rekenperiode voor het nieuwe fonds.

  Op het moment van de fusie (omwisseling) was het resultaat voor Robeco ONE Duurzaam 2,86%, voor Robeco Multi Asset Growth 5,14% en voor Robeco Multi Asset Income 2,12%.

Vragen? Neem contact op

Hebt u vragen naar aanleiding van deze informatie? Of wilt u door ons gebeld worden? U bereikt ons op 0800-1971 of via e-mail op klantenservice@evivanlanschot.nl. Onze helpdesk zit voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30.

Hebt u geen rekening bij Evi van Lanschot? Neem dan contact op met de financieel dienstverlener waar u het fonds aanhoudt.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten