Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Voorkom hoogtevrees: vier tips voor een stabiele beleggingsstrategie

Het is een veelvoorkomend fenomeen op de aandelenmarkten: beleggers die hun beleggingen verkopen wanneer de markten een langere periode stijgen en de beurzen gevoelsmatig hoog staan. Dit gevoel van 'hoogtevrees' kan ertoe leiden dat beleggers beslissingen nemen die niet in hun belang zijn op de lange termijn. We geven u vier tips om mogelijk hoogtevrees te overwinnen en vast te houden aan uw beleggingsstrategie.

1. Focus op de lange termijn

De geschiedenis laat zien dat de beurzen over het algemeen een stijgende lijn laten zien over langere perioden. Veel in- en uitstappen is dus niet nodig en kan zelfs ten koste gaan van het rendement op uw belegging.

2. Kijk niet te veel naar uw portefeuille

Onderzoek toont aan dat mensen die veel naar hun beleggingen kijken, geneigd zijn meer te gaan handelen. Het is goed om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van uw rendement. Maar een goed gespreide portefeuille met een gezonde afweging tussen risico en rendement kan best eens een dagje zonder u. Op slechte dagen naar uw rendement blijven kijken, maakt dat u wellicht eerder op de paniekknop drukt – vaak op het slechtst denkbare moment.

3. 'Vergeet' uw aankoopkoers

Veel beleggers gebruiken de aankoopkoers onbewust als een mentaal minimum of maximum bij hun beleggingsbeslissingen. Stel, de koers is al flink opgelopen ten opzichte van de aankoopkoers. U krijgt dan misschien de neiging te verkopen, omdat de koers van het aandeel al zo hoog staat. Niet doen. De koers van een aandeel zegt niets over de groeikansen in de toekomst.

4. Kies voor een gerichte beleggingsstrategie

Het is belangrijk om een duidelijke beleggingsstrategie te hebben die gericht is op de lange termijn. Dit helpt u om u te concentreren op uw financiële doelen en om u niet te laten afleiden door korte termijn marktbewegingen.

Tot slot, onthoud dat angst een slechte raadgever is als het gaat om beleggen. Het is belangrijk om rationele beslissingen te nemen en niet te reageren op tijdelijke marktschommelingen. Bij Evi van Lanschot staan we klaar om u te helpen bij uw beleggingsbehoeften. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mocht u toch besluiten om uw beleggingen te verkopen, dan kunt u erop rekenen dat uw geld veilig op het spaardeel van uw rekening terechtkomt. We bieden u momenteel een aantrekkelijke rente van 2,25% op jaarbasis. Zo behoudt u controle over uw vermogen, terwijl u profiteert van een gegarandeerd rendement. Beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten