Evi-Robecopagina's

Omgeving voor beleggers in Robecofondsen

Robeco Emerging Markets ex China Equities F EUR

Robeco Emerging Markets ex China Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit opkomende landen over de hele wereld, met uitzondering van China.
Risico

De risico-aanduiding helpt u om het risico en rendement van een fonds in te schatten. Het risico loopt van zeer klein (1) tot zeer groot (7)

Morningstar

De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.

Geen rendementshistorie
Dividend

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per

Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
Geen data beschikbaar

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Bekijk factsheet

Over het fonds

Robeco Emerging Markets ex China Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit opkomende landen over de hele wereld, met uitzondering van China. De selectie van deze aandelen is gebaseerd op een fundamentele analyse. Het fonds heeft als doelstelling het behalen van een beter rendement dan de index. Opkomende economieën groeien sneller dan ontwikkelde landen en de financiële situatie van zowel overheden, bedrijven als huishoudens is daar sterker. Het fonds selecteert beleggingen op basis van top-downlandenanalyse en bottom-upaandelenselectie. We richten ons op bedrijven die zowel een gezond bedrijfsmodel en solide groeivooruitzichten hebben als een redelijke waardering.

In dit fonds wordt € 4 miljoen belegd

Rob Schellekens, Wim-Hein Pals, Sejung Seo, Cornelis Vlooswijk Fondsmanager

Lees meer

Rob Schellekens is hoofdportefeuillemanager van het fonds Emerging Markets ex-China. Op onderzoeksgebied houdt hij zich bezig met Rusland, Zuid-Amerika ex-Brazilië en het Midden-Oosten. Voordat hij in 2005 in dienst kwam bij Robeco, was Rob een analist bij Integra in Peru en bij RBC Global Investment Management in Canada, waar hij in 2004 zijn carrière in de beleggingssector begon. Hij heeft een bachelor (hons) in economie behaald aan Queen's University in Canada. Wim-Hein Pals is hoofd van het Emerging Markets Equities-team van Robeco en portefeuillemanager van de Global Emerging Markets Core-strategie. Hiervoor was hij portefeuillemanager van Emerging European and African Equities en portefeuillemanager van Emerging Asian Equities. Wim-Hein begon zijn carrière in de beleggingssector bij Robeco in 1990. Hij is afgestudeerd in Industrial Engineering & Management Sciences aan de Technische Universiteit Eindhoven en in bedrijfseconomie aan Tilburg University. Sejung Seo is portefeuillemanager opkomende markten ex-China met een onderzoeksfocus op de technologiesector. Voordat hij in 2020 bij Robeco in dienst kwam, was hij researchanalist bij Candriam in Brussel voor technologieaandelen uit opkomende markten. Sejung begon zijn carrière in 2007 bij Mirae Asset Management in Seoul. Hij is afgestudeerd in Finance aan de London Business School en is een CFA®-charterholder. Sejung is bovendien een native speaker van het Koreaans. Cornelis Vlooswijk is portefeuillemanager en researchanalist voor Afrikaanse aandelen. Eerder was hij sinds 2005 werkzaam als beleggingsstrateeg bij Robeco, met een focus op Noord-Amerika en opkomende markten. Voordat hij in 2005 bij Robeco in dienst trad, werkte hij als Investment Banking Analyst bij Credit Suisse First Boston, waarbij hij zich richtte op de transport- en logistieksector. Hij begon zijn carrière in de financiële sector in 1998. Cornelis studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 1,00%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,12%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaalt u dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Robeco Emerging Markets ex China Equities F EUR

Robeco Emerging Markets ex China Equities is een actief beheerd fonds dat belegt in aandelen uit opkomende landen over de hele wereld, met uitzondering van China.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • Een fonds aankopen kan eenvoudig en zonder transactiekosten via uw persoonlijke omgeving. U selecteert hiervoor links in het menu Rekening -> Kopen. Kies het fonds dat u wilt kopen en vul het gewenste bedrag in. U kunt de koop betalen vanaf het spaarsaldo of via iDEAL. Let op de standaardlimiet voor overboeken via IDEAL. Wilt u een groot bedrag inleggen? Dan dient u de opdracht te bevestigen (via de ING scanner, Rabo scanner, e.dentifier ect.) U kunt de daglimiet ook tijdelijk verhogen via de bank-app.

  • Een aankoop geplaatst op beursdagen voor 14:00 uur wordt de volgende beursdag (rond 11:00 uur) tegen de dan geldende dagkoers uitgevoerd. Voor een aankoop geplaatst na 14:00 uur duurt het twee beursdagen tot de opdracht is uitgevoerd. Feestdagen en weekenden kunnen aankoop opdrachten vertragen. In de Agenda vindt u een maandoverzicht van deze feestdagen, welke fondsen dit betreft en wat dit specifiek betekent voor het handelen in deze fondsen.

  • Het portefeuillerendement staat in het overzicht van uw persoonlijke omgeving. Voor verdere verdieping kies Portefeuille-overzicht.

Hulp nodig? We staan voor u klaar

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Uw eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Contact via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Uw fondsen hebben een risico van 7 of minder

Klik op de link "Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Geselecteerde fondsen

Hier vindt u uw geselecteerde fondsen. Bekijk uw selectie en koop uw fondsen eenvoudig aan.

Sluiten